Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Στα όρια της αποθράσυνσης - όσο δεν συναντά την αποφασιστική στάση της Πολιτείας, την οργανωμένη και συντονισμένη αντίθεση των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, και πατά στην άμβλυνση των δημοκρατικών ευαισθησιών και αντανακλαστικών του λαού μας εξ αιτίας των μνημονιακών δεινών που υφίσταται σε όλα τα επίπεδα της ζωής του - έφτασε το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Αξιοποιώντας τον θεσμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου και με πρόσχημα δήθεν «μαθήματα ιστορίας» σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον ιερό χώρο των Δελφών για να προωθήσουν την φασίζουσα ιδεολογική τους προπαγάνδα, τουλάχιστον. 
Θεωρούν πως απλά το Αρχαιο- ελληνικοκαρακιτσαριό,
με τις χλαμύδες ( όσοι έζησαν στην χούντα θα θυμούνται τις χαζοαρχαιοελληνικές φιέστες του Παναθηναικού Σταδίου) και τα δήθεν ψευτο- Ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη που προβάλλουν θα τους δώσουν « αίγλη και κάλλος», και θα κρύψει το μισητό φασιστικό- ρατσιστικό και εν τέλει απάνθρωπο πρόσωπο τους.
Η συντεταγμένη δημοκρατική Ελληνική Πολιτεία οφείλει να αντιδράσει και να πάρει τα μέτρα της :
Ø Να μην επιτρέψει την είσοδο στον Αρχαιολογικό χώρο στην Χρυσή Αυγή, την καπηλεία της ιερότητας του και την διαστροφή του πνεύματος και της ιστορικότητάς του.
Ø Να αποτρέψει την εκπομπή μιας εικόνας στους χιλιάδες τουρίστες που θα επισκεφθούν αύριο τον χώρο, αλλά και στο εξωτερικό, ανάξιας και αταίριαστης με τις πανανθρώπινες δημοκρατικές αξίες που γέννησε και διαχρονικά εκπέμπει η χώρα μας , στην αιχμή μάλιστα της τουριστικής σαιζόν.
Ø Να διασφαλίσει την ήσυχη και ήρεμη μυσταγωγική πρωτόγνωρη εμπειρία σε όσους θελήσουν να απολαύσουν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο μέσα στον ιερό τόπο των Δελφών
Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή, τους Αντιπεριφερειάρχες Φωκίδας και Τουρισμού-Πολιτισμού, να προχωρήσουν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να υπερασπιστούν την μοναδικότητα της ιστορικότητας του τόπου και του χώρου, και να εκπέμψουν σθεναρά το πραγματικά αντιπροσωπευτικό δημοκρατικό φρόνημα που εκφράζει τον λαό της Περιφέρειάς μας. Τα αιτήματα και οι προτάσεις που από το πρωί με σχετικό της διάβημα προς αυτούς διετύπωσε η παράταξή μας- αναδεικνύοντας το πρόβλημα- είναι επίκαιρα και μπορούν να δώσουν διέξοδο».
·         ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΜΑΓΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ
·         ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΕΙΣΟΔΟΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στο Μνημόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: