Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΑΘΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ…

Στη Φθιώτιδα εκτάκτως αυτή την ώρα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος το γενικό διευθυντή του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Νικήτα Παπαδόπουλο και …
κλιμάκιο επιστημόνων του οργανισμού.
Στις 19:00 ο κ. Χρυσοχοΐδης θα παραστεί σε συνεδρίαση στο δημαρχείο Καμμένων Βούρλων.
Αφορμή για την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη αποτελεί η έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται από την Τετάρτη στην περιοχή της Λοκρίδας, στη Φθιώτιδα, λόγω του ρήγματος της Αμφίκλειας.
Η ισχυρότερη δόνηση,
μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης. Έκτοτε έχουν σημειωθεί εκατοντάδες άλλα πλήγματα του Εγκέλαδου, μεταξύ των οποίον δύο δονήσεις 4,9 και 4,6 Ρίχτερ το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο τοποθετεί το μέγεθος των δύο δονήσεων στα 4,8 Ρίχτερ. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Αττική.
Η σεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ζημιές σε δεκάδες οικήματα, κυρίως παλιά κτήρια, με συνεργεία μηχανικών να κρίνουν ακατάλληλα τουλάχιστον 60 σπίτια….


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παπαζάχος, Λαμία 6-3-2013: OXI σοβαρός σεισμός στη Φθιώτιδα τα επόμενα 10 χρόνια - ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ σεισμόπληκτοι τον Αύγουστο… ΘΑ τους αποκαταστήσει ή θα πάει φυλακή όπως οι όμοιοί του στην 'Ακουιλα;;; http://www.youtube.com/watch?v=sbeVHq80zwI