Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ; (BINTEO)

Δείτε το βίντεο με τις σεισμικές Καταγραφές Έρευνας Κοιτασμάτων Πετρελαίου.
Είμαι από τα Χανιά της Κρήτης και με αφορμή το σεισμό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις και απορίες μου.
Καταρχήν θα πρέπει να ερευνηθεί τι σχέση έχουν οι έρευνες στην Κρήτη για φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες και πετρέλαιο με την πρόκληση των σεισμών άλλα και το κατά ποσό επηρεάζουν τα υπάρχοντα ρήγματα ώστε να δώσουν κάποιο μεγάλο σεισμό όπως τον σημερινό.
Τον τελευταίο καιρό απ όταν ξεκίνησαν οι έρευνες έχουν αυξηθεί εκθετικά στον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης οι μικροί σεισμοί άλλα και οι σεισμοί μεσαίου μεγέθους όπως φαίνεται και σε διάφορες ιστοσελίδες καταγραφής σεισμών του εξωτερικού.
Οι έρευνες αυτές διεξάγονται με τη χρήση,

της μεθόδου εκρήξεων με πεπιεσμένο αέρα και προκαλούν ισχυρά ηχητικά κύματα χαμηλών συχνοτήτων όπως έχουν επισημάνει ειδικοί επιστήμονες. Δημιουργούν δηλαδή μικρούς... τεχνητούς σεισμούς. Το εύλογο λοιπόν ερώτημα που προκύπτει ει ναι ποια είναι η ένταση των ηχητικών κυμάτων που χρησιμοποιούν? Όπως είναι γνωστό η Κρήτη είναι σεισμογενείς περιοχή και είναι στο σημείο που ενώνεται η ευρωπαϊκή με την αφρικανική πλάκα.

Το σημαντικότερο οι έρευνες αυτές γίνονται με την επίβλεψη του γεωδυναμικού ινστιτούτου Αθηνών σε συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστήμια? Το κράτος έχει ορίσει δικούς επιστήμονες όπως γεωλόγους,σεισμολογους,φυσικους και μηχανικους ορυκτων πορων για να επιβλεπουν αν διεξαγονται σωστα οι ερευνες και με βαση τους διεθνης κανονες η οι ξενοι κανουν οτι θελουν?
Γιατι αν το κρατος δεν τους επιβλεπει τοτε νομιζω οτι προκυπτει ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ. Με βαση μελετες ξενων πανεπιστημιων οι ερευνες για πετρελαιο και φυσικο αεριο συνδεονται αμεσα με τη δημιουργια των σεισμων.
Σημερα μετα τον σεισμο αυτο που επικρατει στην κοινη γνωμη των Χανιων ειναι οτι οι ερευνες αυτες ειναι η αιτια του σημερινου μεγαλου σεισμου.
Φανταστειτε να αρχισει και η εξορυξη τι εχει να γινει. Επισης η Πολιτεια θα πρεπει ΑΜΕΣΑ να επιδοτησει την αντισεισμικη θωρακιση των κτηριων στην Κρητη για να αποφευχθουν δυσαρεστες καταστασεις στο μελλον.
Παρακαλω ερευνηστε το θεμα και το κατα ποσο οι ερευνες που γινονται σχετιζονται με τους σεισμους και αν εχουν λαβει στους μικρους τεχνιτους σειμσους που δημιουργουν την σεισμικοτητα της Κρητης και ποια ειναι η ενταση των ηχητικων κυμματων που χρησιμοποιουν.
Ευχαριστω.
Γ.Χ.
Δείτε το βίντεο με τις σεισμικές Καταγραφές Έρευνας Κοιτασμάτων Πετρελαίου




Για να γίνει άντληση οφείλουν να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:


Α) η περιοχή δεν είναι σεισμογενής
Β) Έχουν γίνει οι απαραίτητες γεωλογικές-μετεωρολογικές-χημικές διερευνήσεις
Γ) Εάν πρόκειται για σεισμογενή περιοχή,επιπλέον μελέτη όσον αφορά τις ηφαιστειακές οδούς
(Κάθε ηφαιστειογενής περιοχή είναι άμεσα συνδεδεμένη με διόδους πετρελαίου ή και φυσικού αερίου.)
Περισσότερα εδώ.

Πέρσι όμως συγκεκριμένα στις 26 Σεμπτεμβρίου εάν θυμάστε είχαμε μιλήσει στην σελίδα μας στο f.b για τις περίεργες δονήσεις στον κόλπο του Νομού Χανίων υπ'ηρχαν πολλά σχόλια για πυροδοτήσεις πυρινικών όπλων μικρής ισχύος.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: