Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Κατώτερος των περιστάσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική διαδρομή του Βαγγέλη Βενιζέλου έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό. Ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες του αντιλαμβάνονται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να ανασυγκροτήσει το ΠΑΣΟΚ και να το ξαναβάλει στον πολιτικό χάρτη. Το χθεσινό μανιφέστο  αποτελεί ουσιαστικά την απαρχή της αμφισβήτησης Βενιζέλου, από τον σκληρό πυρήνα των σοβαρών στελεχών της κεντροαριστεράς. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες που θα επιβεβαιώνουν τον προβληματισμό που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για τον αρχηγό του. Ανεξάρτητα, πάντως, από τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητα, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι καθοριστικό ρόλο στις τελευταίες εξελίξεις,
έχει παίξει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα στελέχη που υπογράφουν το κείμενο των 58 για την νέα κεντροαριστερά.

Η πίεση που δέχεται πλέον ο κ. Βενιζέλος, σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σε απρόβλεπτες αποφάσεις. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι πλέον δείχνει να λειτουργεί μόνος του, με μια παρέα που δεν καμία σχέση με τα δρώμενα του Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: