Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΌΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!!

Μια διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης αρχίζει Τρίτη 1 Οκτώβρη, τώρα φαίνεται σχεδόν βέβαιο . Η Βουλή και η Γερουσία δεν μπορούν ακόμα να συμφωνήσουν σχετικά με ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, και ο χρόνος έχει εξαντληθεί.
Έτσι ... ήρθε η ώρα τερματισμού. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς αυτό θα λειτουργήσει. http://www.washingtonpost.com
Ποια τμήματα της οικονομίας θα επηρεαστούν περισσότερο από μια διακοπή;
 Μερικά σημεία:

- Η τοπική οικονομία γύρω από την Ουάσιγκτον, DC αναμένεται να χάσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική δραστηριότητα για κάθε μέρα ότι η κυβέρνηση έχει κλείσει.
- Οικονομολόγος Mark Zandi έχει υπολογίσει ότι μια σύντομη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, η οποία θα στείλει πάνω από 800.000 ομοσπονδιακή εργαζόμενοι στο σπίτι, θα μπορούσε να ξυρίσει περίπου 0,3 ποσοστιαίες μονάδες από την οικονομική ανάπτυξη κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013 (αν και η οικονομία θα ήταν πιθανόν να αναπηδήσει πίσω στο επόμενο τρίμηνο ). Μια πιο εκτεταμένη διακοπή θα μπορούσε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να δούμε τι συνέβη το 1995 και το 1996, οι δύο τελευταίες φορές η ομοσπονδιακή κυβέρνηση όντως κλείσει για μερικές εβδομάδες. Σε ένα ερευνητικό σημείωμα νωρίτερα αυτό το μήνα, Chris Krueger της Guggenheim Partners πέρασαν μαζί κάποιες σκέψεις σχετικά με τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις της διακοπής λειτουργίας σε ορισμένους τομείς:
Τουρισμός: ΗΠΑ τουριστικές βιομηχανίες και οι αεροπορικές εταιρείες σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη εκατομμύρια δολάρια σε απώλειες κατά τη διάρκεια του 1995 και 1996 εκτός λειτουργίας, εν μέρει επειδή οι θεωρήσεις θα έχουν και εν μέρει επειδή τόσα πολλά πάρκα έκλειναν, στροφή μακριά 7 εκατομμύρια επισκέπτες.
Ομοσπονδιακή εργολάβους: Από τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακά συμβόλαια στην περιοχή DC πίσω το 1995-1996, περίπου το ένα πέμπτο, ή 3.700 εκατομμύρια δολάρια, τέθηκαν σε αναμονή κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας. Οι εργαζόμενοι των αναδόχων φέρεται furloughed χωρίς αμοιβή.
Ενέργεια: Το Υπουργείο Εσωτερικών θα σταματήσει προσωρινά την επανεξέταση των αδειών για τις χερσαίες γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και τις αιτήσεις για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημόσια γη. Το Υπουργείο Ενέργειας θα σταματήσει τη διεκπεραίωση των αιτήσεων για τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές: Αυτό και μόνο είναι δύσκολο να το παιχνίδι έξω. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν πρέπει να κλείσει το 1995 και το 1996, διότι είχε ήδη χρηματοδοτηθεί. Αυτή τη φορά, όμως, η FDA δεν θα γλιτώσει, και η διαδικασία αναθεώρησης για τα νέα φάρμακα μπορεί να κολλήσουμε. Η διακοπή θα μπορούσε επίσης να βάλετε μια κράμπα στη διαδικασία επιχορήγηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. "Αν παρατεταμένη," Krueger γράφει, «που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις βιοεπιστήμες / διαγνωστικών εταιρειών




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΑΝΕΙ Ο ΠΕΘΑΜΈΝΟΣ? Ο Χ Ι !!!