Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αφαίρεση τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα. Τα τηλεφωνήματα είναι καθημερινά από κόσμο που ρωτάει για το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης», λέει στην Καθημερινή ο δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς.
«Οι περισσότεροι λένε ότι τα έκαναν απερίσκεπτα και τώρα έχουν δει τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και φασισμός. Υπάρχουν και πολλοί επίσης που δεν θέλουν να δίνουν πια στόχο. Μην ξεχνάμε ότι έχει γίνει ένας φόνος, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν θέλουν, λοιπόν, να πηγαίνουν στην παραλία ή στο γυμναστήριο και να φαίνονται στο σώμα τους σβάστικες και τέτοια. Φοβούνται. 
Εδώ οι αρχηγοί τους απαρνήθηκαν τον ναζισμό, πώς θα βγουν αυτοί έτσι έξω; Το ζήτημα φυσικά είναι να βγει από το μυαλό τους και όχι μόνο από το δέρμα τους»,
καταλήγει ο κ. Τζερμιάς.
Να αφαιρέσει μαιάνδρους και άλλα εθνικιστικά σύμβολα που έχουν «χτυπηθεί» τατουάζ έχει κληθεί και ο πλαστικός χειρουργός κ. Σπύρος Βλάχος. «Γενικά πολύς κόσμος μετανιώνει για τατουάζ που έκανε νεότερος. Εχει υπολογιστεί διεθνώς ότι το 40% όσων έχουν τατουάζ κάποια στιγμή θα θελήσουν να το βγάλουν. Πάντα δηλαδή ερχόταν κόσμος που ζητούσε να αφαιρέσω σβάστικες και ανάλογα σύμβολα από το μπράτσο, την πλάτη, τον λαιμό». Τι σας έλεγαν; ρωτάμε. Για ποιο λόγο τα έβγαζαν; «Οταν ο άλλος έχει πιστόλι στην τσέπη, δεν ρωτάς τέτοια πράγματα. Απλά... βγάζεις», λέει γελώντας. (Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα πριν ακόμα τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής εκτοξευθούν στα ύψη.)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προκηρύξεις για ένταξη στα Σώματα Ασφαλείας αναφέρεται ρητά ότι ο υποψήφιος δεν πρέπει να φέρει τατουάζ. Πολλοί, λοιπόν, πριν δηλώσουν συμμετοχή, σπεύδουν να τα αφαιρέσουν. Τίποτα δεν τους εμποδίζει, ωστόσο, να τα «ξαναχτυπήσουν» αργότερα.

Πηγή: Λίνα Γιανναρού/ Καθημερινή


Δεν υπάρχουν σχόλια: