Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ: ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια συγκλονιστική εκπομπή, στους «Πρωταγωνιστές» του Στ. Θεοδωράκη η οικογένεια του Παύλου Φύσσα μίλησε για τον ίδιο, το πώς βιώνουν το θάνατό του, για το αν μισούν τους δολοφόνους και τι θέλουν πλέον από τη Δικαιοσύνη.
«Το παιδί μου δεν έφταιξε, δεν προκάλεσε» είπε με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του Παύλου, εξομολογούμενη ότι «δεν είμαι Σπαρτιάτισσα. Δεν θα ήθελα να θυσιάσω το παιδί μου για να υπάρξει ένα νέο «Πολυτεχνείο»».
Πρόσθεσε επίσης ότι «Τον μαχαίρωσε επαγγελματίας». Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο γιατρός που της μίλησε.
Παράλληλα μιλώντας για τους δολοφόνους του γιου της,
η μητέρα του άτυχου Παύλου είπε ότι δεν υπάρχει τιμωρία για αυτό που έκαναν προσθέτοντας ότι το μόνο που θέλει είναι «να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να μην έχει γίνει αυτό». «Κάποια στιγμή εύχομαι να συνειδητοποιήσουν τι έχουν κάνει και να πεθάνουν από τις τύψεις τους» συνέχισε η τραγική μητέρα.

Και πρόσθεσε: «Δολοφόνοι είναι και αυτοί που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Δεν γίνεται να μην γνώριζαν τι είναι αυτοί σε μια τέτοια χώρα όπως η δίκη μας».

Παράλληλα εξήγησε το σοκ που έζησε από την στιγμή που συνειδητοποίησε πως ο γιος της άφησε την τελευταία του πνοή. Η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου ανέφερε ότι ένας γιατρός την πήρε και πήγαν στο γραφείο του, ανακοινώνοντάς της το θλιβερό γεγονός. Ότι ο γιος της δολοφονήθηκε και ότι δεν θα μπορούσε να αντικρίσει ξανά το χαμόγελό του: «Εκεί μου είπε ότι το παιδί έφυγε με βίαιο θάνατο, τον μαχαίρωσε επαγγελματίας. Το μόνο που ζήτησα να μου κάνουν την χάρη είναι να πάω να δω το παιδί. Και πήγα, και το είδα».
Στη συνέχεια, η μητέρα του 34χρονου μίλησε για την στιγμή που αντίκρισε το άψυχο σώμα του παιδιού της: «Το παιδί ήταν στο ψυγείο, μου το βγάλανε έξω, ήταν γυμνό από τη μέση και πάνω με το μπλουζάκι του ριγμένο στον ώμο, είχε δύο γαζούλες στα τραύματά του. Φοράει τη βερμούδα του, τα παπούτσια του και εκεί είδα ότι το παιδί δεν είναι χτυπημένο πουθενά. Το παιδί ήταν φανερό ότι δεν πάλεψε με κανέναν. Και αυτό που σκέφτηκα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση, πισώπλατα την έφαγε. Από πίσω του την έφεραν του παιδιού, δεν είναι δυνατόν να ήρθε αντιμέτωπος…».
Από την πλευρά του ο πατέρας του περιέγραψε τον γιο του ως «μάγκα που πλήρωσε το τίμημα του να είσαι μάγκας» αφού δεν ήθελε να τον δουν οι φίλοι του να τρέχει (σ.σ. αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ) κατηγορώντας για τη δολοφονία του Παύλου «όχι αυτόν που είχε το μαχαίρι, αλλά εκείνον που του το έδωσε».
«Φταίει αυτός που του έδωσε το μαχαίρι. Αυτός που είχε το μαχαίρι είναι ένας χωρίς μυαλό. Αυτός όμως που του έδωσε το μαχαίρι έχει μυαλό. Κακό μυαλό. Για μένα αυτός φταίει». Ποιοι δίνουν λοιπόν τα μαχαίρια στην ελληνική κοινωνία; Ο πατέρας του Παύλου εξήγησε: «Αυτοί που θέλουν να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους. Που θέλουν να δρουν εις βάρος των ανθρώπων. Που δεν έχουν ειρήνη στην καρδιά. Είναι μοχθηροί, δόλιοι. Με βρόμικο μυαλό. Τι άλλο να πω για αυτούς».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε, τέλος, και η σύντροφός του Παύλου Φύσσα η οποία τον περιέγραψε ως έναν ανένταχτο δυναμικό άνθρωπο, ειρηνιστή που δεν ήταν αναρχικός και η μόνη οργάνωση στην οποία ανήκε ήταν οι μουσικοί της ραπ, «τα αδέρφια του» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: