Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΑΣ - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Στην ομάδα ΔΙΑΣ επεκτείνεται η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ για τις σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, τις οποίες επικαλούνται αξιωματούχοι της αστυνομίας, η ΔΙΑΣ κατέχει τα «πρωτεία» εντός του αστυνομικού σώματος καθώς εμπλέκεται σε ποσοστό 12% με υποθέσεις κακοποίησης αλλοδαπών. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το αμαρτωλό Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα με 6%.
Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ θεωρούν τις καταγγελίες του Συνηγόρου του Πολίτη «βάσιμες, που έχουν διερευνηθεί και φιλτραριστεί επαρκώς». 
Υπολογίζεται ότι η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, Αστυνομίας θα καταδείξει την εμπλοκή περίπου 10-20 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ,
από τα συνολικά 2.500 άτομα του προσωπικού της.
Την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα
Πηγές της λεωφόρου Kατεχάκη αναφέρουν ότι το πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για τις στενές σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας.
Το πόρισμα αναμένεται να καταγράφει άμεσες σχέσεις του ακροδεξιού κόμματος με ένστολους που υπηρετούν σε περισσότερες από 50 αστυνομικές υπηρεσίες.
Οι τελευταίοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας αλλά και σε πολλές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Στην Ομόνοια βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών που δεν δικαιολογείται από τη διαδικασία κατασχέσεων.
Στη Μεσσηνία βρέθηκε ένας αστυνομικό με τατουάζ που φέρεται να παρέπεμπε με τη ΧΑ, ωστόσο ο ίδιος θεώρησε τον σχετικό έλεγχο «προσβλητικό» και δεν υπήρξε καμιά συνέχεια.
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων υπήρξε και έλεγχος στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης όπου υπηρετεί και ένας εκ των πρώην υπευθύνων της φρουράς του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Παράλληλα ερευνήθηκε η στάση αστυνομικών στην πρόσφατη επεισοδιακή παρουσία της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση του Μελιγαλά.
Πλέον επόμενος «στόχος» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είναι η ομάδα ΔΙΑΣ που αριθμεί περισσότερα από 2.500 άτομα. Η έρευνα στηρίζεται στα κρούσματα βίας κατά αλλοδαπών που κατέγραψε ο Συνήγορος του Πολίτη, στα οποία η ομάδα ΔΙΑΣ κατέχει την πρώτη θέση με το προαναφερθέν ποσοστό (12%) και ακολουθεί


Δεν υπάρχουν σχόλια: