Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΣΟ ΖΥΓΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΒΙΚΟ ΤΑ ΞΥΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ(VIDEO)

Με το κυβικό και όχι με το κιλό θα προμηθευτούμε φέτος καυσόξυλα αφού από τον περασμένο Χειμώνα έχει τεθεί σε εφαρμογή η νέα αγορανομική διάταξη.Οι καταναλωτές ωστόσο σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου αρνούνται να συμφιλιωθούν με το νέο καθεστώς και ζητούν να μάθουν πόσο ζυγίζει το κυβικό.

Ένα κυβικό μέτρο ζυγίζει περίπου 500 κιλά, εξαρτάται πως γίνεται το στοίβαγμα και πωλείται από 70έως 100 ευρώ ανάλογα και με το είδος του ξύλου που επιλέγει ο αγοραστής.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τζάκια και ξυλόσομπες,
θα πάρουν και φέτος φωτιά.
Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης με τον υψηλό φόρο κατανάλωσης, τα νοικοκυριά δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο επιδοτούμενο πετρέλαιο σε σύγκριση με πέρυσι, αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί ή αν θα το λάβουν σε δύο δόσεις.Η κατάσταση αυτή δείχνει ότι οι πολίτες και φέτος θα στραφούν στην αγορά καυσόξυλων για να ζεσταθούν.Οι πωλήσεις καυσόξυλων τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 60% ενώ καθημερινά ξεφυτρώνουν και νέες επιχειρήσεις.




Εξαιτίας της κρίσης το ενδιαφέρον των Λαμιωτών είναι μεγάλο και από τον Αύγουστο ήδη έχουν ξεκινήσει να προμηθεύονται κάποιες ποσότητες ξύλων για το χειμώνα.
από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: