Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Επεισοδιακό το χθεσινοβραδινό Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, όπου συζητήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για την αξιοποίηση του «Λαιμού» της Βουλιαγμένης, με την κατασκευή κατοικιών σε χώρο του, υπό αποκρατικοποίηση ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας», γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και του ιδίου του Δημάρχου του «Καλλικρατικού» Δήμου, Σ. Πανά, ο οποίος κάνει λόγο για παράνομη πράξη - δεν υπάρχει σχετική απόφαση Δ.Σ. - προειδοποιώντας πως θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Όλα ξεκίνησαν όταν Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Στάθης Παναγούλης και ο επικεφαλής της Παράταξης του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής,
Δημήτρης Τσουκαλάς - επιτέθηκαν φραστικά εναντίον Περιφερειακών Συμβούλων και κατά του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, με αποτέλεσμα τους προπηλακισμούς, τα σπρωξίματα και τις λεκτικές αντιπαραθέσεις, που έκαναν λόγο για «συμφέροντα» συγκεκριμένου επιχειρηματία - ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών μονάδων, που διεκδικεί τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης.  
«Να τους χαίρεσαι» είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, στον κ. Δ. Τσουκαλά, ο οποίος ανταπαντώντας του, όξυνε ακόμη περισσότερο το ήδη οξυμένο κλίμα, με αποτέλεσμα η ένταση να επεκταθεί  στα έδρανα των Περιφερειακών Συμβούλων, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, να προσπαθεί να χωρίσει Περιφερειακούς Συμβούλους και άτομα που ήταν μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης, που ήδη είχαν έρθει στα χέρια!
Ο Περιφερειάρχης Ατττικής, Γιάννης Σγουρός, κάνει λόγο για «στημένα» επεισόδια, που σαν στόχο έχουν να εμποδίσουν μία σπουδαία για την περιοχή επένδυση. «Σαν "περιφερόμενος θίασος" κάποιοι ήρθαν και κάθισαν για πρώτη φορά τέσσερις ώρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με σκοπό να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Σγουρός. 

Τελικά, όταν η πρωτοφανής ένταση εκτονώθηκε, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πέρασε, κατά πλειοψηφία, με την ψήφο των Περιφερειακών Συμβούλων, που πρόσκεινται σε ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: