Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ

Φοβούνται νέο τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο αστυνομικούς
 Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αστυνομία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι επίκειται νέο δολοφονικό χτύπημα τρομοκρατών με στόχο αυτή την φορά αστυνομικούς. Οι αλλεπάλληλες σκληρές και άκρως απειλητικές ευθείες αναφορές εναντίον της Αστυνομίας στην προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Η ανάλυση του κειμένου της προκήρυξης, σε συνδυασμό με τη γνώση των τακτικών που έχει ακολουθήσει η νέα γενιά τρομοκρατών στο πρόσφατο παρελθόν και την αξιοποίηση πληροφοριών,
οδηγούν την Αντιτρομοκρατική σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις
Η τρομοκρατική οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις στοχοποιεί αστυνομικούς που πλέον βρίσκονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου στον νέο κύκλο αίματος της τρομοκρατίας.
Στο υπουργείο και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται συσκέψεις για αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας ειδικά των «ευάλωτων ομάδων» όπως η ΔΙΑΣ, για την οποία γίνεται αναφορά.
Οι οδηγίες που έχουν δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, προς τους αστυνομικούς είναι να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις σκοπιές, στις περιπολίες, ακόμα και στις κλήσεις που λαμβάνουν, για να μην πέσουν σε ενέδρα. Αυτό που φοβάται η Αστυνομία είναι ένα νέο τυφλό χτύπημα χαμηλού ρίσκου για τους τρομοκράτες όπως ήταν αυτό στο Νέο Ηράκλειο.

Η προκήρυξη. Ο συντάκτης της προκήρυξης χαρακτηρίζει τους αστυνομικούς «ένοπλα σκυλιά» του καθεστώτος προσθέτοντας ότι προστατεύουν και συνεργάζονται με τη Χρυσή Αυγή. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι παρέχουν «πλήρη κάλυψη και αγαστή συνεργασία». Σε άλλο σημείο της προκήρυξης αναφέρεται ότι «όλοι φέρουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στα δολοφονικά μαχαίρια. Στην ίδια μοίρα έχει τεθεί ούτως ή άλλως και η Ελληνική Αστυνομία, όχι απλά γιατί το 50% των Σωμάτων Ασφαλείας ψηφίζει Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί από κοινού και κατ' εξακολούθηση συνεργάζονται με τη Χρυσή Αυγή ως ομοούσιοι φασίστες - προστάτες και σκυλιά του κεφαλαίου».
Οι τρομοκράτες, που όπως υποστήριξαν δολοφόνησαν τους Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη σε αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο κείμενό τους καταλογίζουν ευθύνες στους αστυνομικούς που βρέθηκαν το βράδυ του φόνου στο Κερατσίνι, εκτοξεύοντας κατηγορίες για «κάλυψη» και «παγερή» αδιαφορία.
Σε άλλο σημείο αναφέρονται στους αστυνομικούς με τη φράση «μπάτσοι και φασίστες είναι τα οικόσιτα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου» και με ακραίο κυνισμό προσθέτουν ότι «ο λαός και η νεολαία εξεγείρονται και αντιδρούν όταν δολοφονούνται παιδιά δικά τους, όπως ο Γρηγορόπουλος ή ο Φύσσας, και όχι όταν εκτελούνται φασίστες και μπάτσοι».

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Βόλου. Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου έγινε χθες τα ξημερώματα στόχος επίθεσης με μολότοφ από τρεις άγνωστους κουκουλοφόρους. Οι δράστες πλησίασαν στο κτίριο και πέταξαν πέντε μολότοφ, από τις οποίες αναφλέγησαν οι τρεις. Επενέβησαν αμέσως αστυνομικοί που έσβησαν τις φωτιές χωρίς να προκληθούν ζημιές. Οι τρεις δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: