Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΣΚΟΛΛΑΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

  • ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΝΕΚΡΕΣ ΨΥΧΕΣ!!!
  • ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ  ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Τα έχω γράψει και παλιότερα και επαναφέρω ορισμένες από τις σκέψεις μου για το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα βλέπουμε όλοι με λύπη να συνθλίβεται στα Καυδιανά Δίκρανα των κατά παραγγελία δημοσκοπικών ερευνών. 
Το ζήτημα είναι ότι όλοι γνωρίζουν πως υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που κάποτε στήριζαν το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του και τώρα αυτοί οι ψηφοφόροι [οπαδοί, μέλη, φίλοι] βολοδέρνουν στο θλιβερό πολιτικό τοπίο που δημιούργησαν τα λάθη, οι παραλείψεις και η διαρκής υπονόμευση από τους αντιπάλους, από τα ανόητα και φιλόδοξα στελέχη του αλλά και από το μιντιακό και επιχειρηματικό κατεστημένο.
Σήμερα στο κομματικό απολίθωμα που εξακολουθεί να έχει τον τίτλο του άλλοτε κραταιού Κινήματος υπάρχουν ακόμη κάποιες ψυχές που φαίνεται να είναι παγιδευμένες σ’ έναν αναποτελεσμαστικό λεκτικό ακτιβισμό που παρασέρνουν και κάποιους άλλους σε μια ατελέσφορη πολιτική πρακτική και σε αδιέξοδα. Παρακολουθώ την αρθρογραφία αλλά και τις δηλώσεις των στελεχών που παραμένουν στο βενιζελικό ΠΑΣΟΚ και αφού βλέπουν ότι ο Βενιζέλος προσκολλάται όλο και περισσότερο στη Δεξιά,
και στον αρχηγό της, εντούτοις επιμένουν να κρατάνε το φανάρι στον Βενιζέλο, προφανώς διότι πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα τον εκπαραθυρώσουν!!! 
Διάβασα μια ακόμη “διακήρυξη” επτά μελών της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ [Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης] που δημοσιοποιούν την αγωνία τους για το μέλλον. Δεν τους μέμφομαι και καλά κάνουν. 
Σ’ ένα δημοσίευμα μια μέρα μετρούσα τα ονόματα Πασόκων που συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην κομματική, κυβερνητική και κρατική εξουσία. Δεκάδες ονόματα που κάποιοι Πασόκοι ψηφοφόροι και φίλοι ακόμη πιστεύουν ότι κάποια στιγμή και σαν τον μαρμαρωμένο βασιλιά θ’ αναστηθούν για να ξαναπάρουν την “Πόλη” κ.λπ. 
Τα δημοσιεύματα [κυρίως παραπολιτικά] αναφέρουν συχνά ότι όλο και είναι έτοιμοι κάποιοι να διώξουν τον Βενιζέλο, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει τι θα γίνει μετά τον Βενιζέλο. Μάλιστα κάποιος έγραψε ότι ο Λαλιώτης με την προτροπή του Τσίπρα θα φτιάξει κόμμα που θα συγκεντρώσει τους παλαιοπασόκους [και παπανδρεϊκούς;;;] για να στηρίξει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!! Λυπάμαι που βλέπω όλους αυτούς που κάποτε είχαν εξουσία να την ξαναλιμπίζονται, ενώ θα έπρεπε να έχουν σκάψει μόνοι τους μια τρύπα για να κρυφτούν.

Να συγκροτηθεί Κίνηση Εθνικής και Πολιτικής Ενότητας, που θα πετύχει μια Νέα Μεγάλη Συμφωνία, με τους εταίρους ζητά ο πρώην υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος
«Οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις και οι όποιες ελίτ ή κατανονούν ότι η μεγάλη ευκαιρία διάσωσης της χώρας είναι η επίτευξη της Νέας Μεγάλης Συμφωνίας με τους εταίρους ή αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη του πολιτικού αδιεξόδου και των καταστροφικών συνεπειών που θα προκαλέσει» λέει ο κ. Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. 
Εκτιμά δε ότι «αν μέσα στο 2014 δεν δημιουργηθούν συνθήκες εθνικής και πολιτικής ενότητας, η χώρα θα αχθεί μόνη της, εκτός ευρωζώνης». 
Ο Παπαδόπουλος έχει ξαναμιλήσει αλλά αυτά που λέει είναι φούσκες. Δεν βλέπει ότι κανείς δεν θέλει να συμφωνήσει και με κανέναν;;; 
Οι ιερεμιάδες είναι εύκολες. 
Οι ρεαλιστικές προτάσεις που είναι;;; Δεν ξέρω τι έχει κατά νου ο Παπαδόπουλος, αλλά ξέρω ότι στο ‘Βήμα’ έχει δώσει στο παρελθόν πολλές συνεντεύξεις και πάντοτε εκεί τον αντιμετώπισαν [και τον βλέπουν...] σαν τον Κιγκινάτο. 
Όμως ο αγαπητός Αλέκος δεν θα έπρεπε να μιλάει διότι έχει περάσει απ’ όλα τα αξιώματα. Αυτό μονάχα. Ας μην πω τίποτε περισσότερο.Οι δημοσιογραφικές ανοησίες συναγωνίζονται τις ανοησίες των παλαιών πολιτικών στελεχών που έχουν βαρύτατες ευθύνες για τις σημερινές εξελίξεις και τις άθλιες πολιτικές που συνθλίβουν τον ελληνικό λαό.
Όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορεί να “σωθεί” το καράβι, αυταπατώνται και την οικτρή αυτή πλάνη την έχουν κρεμάσει στο λαιμό τους για να κάνουν συντροφιά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που δεν τον θέλουν κι όμως τον στηρίζουν. Αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο καλύτερα θα είναι για να ξαναζωντανέψει η δημοκρατική παράταξη. 
Το ΠΑΣΟΚ έχει άρρηκτα συνδεθεί με ό,τι χειρότερο είχε να επιδείξει η πολιτική τα τελευταία χρόνια. 
Ή τουλάχιστον το επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να το αμαυρώσει. 
Κανείς μας δεν το ήθελε αυτό, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Κι αυτό έχει εντυπωθεί βαθιά στη συνείδηση του κόσμου.
Με τις σποραδικές δηλώσεις και την σχεδόν παραπολιτική πρακτική κάποιων άλλοτε αξιωματούχων του ΠΑΣΟΚ δεν πέφτουν κάστρα και πολύ περισσότερο δεν βγαίνουμε από τη σύγχυση. Με τον ανορθόδοξο πόλεμο κατά του Βενιζέλου, δεν αλλάζει η κατάσταση. Απλώς κάποιοι φίλοι στομώνουν την αγωνία τους για την αλλαγή και ικανοποιούν πρόσκαιρα συναισθήματα ευχαρίστησης επειδή με κάποια αστειάκια και λογοπαίγνια ή και φωτογραφίες ρετουσαρισμένες δήθεν θίγουμε τον Βενιζέλο. 
Αυτή η τακτική είναι παρελκυστική και οδηγεί σε πολιτική νωθρότητα και δημιουργεί κίνηση αντίστροφη προς την επιθυμητή. Έτσι θα πείσουμε τον κόσμο που απογοητεύτηκε, πολεμώντας τον Βενιζέλο;; 
Αυτός είναι ένα πολιτικό πτώμα και με τα πτώματα δεν ασχολείται κανείς… Τον χτυπήσαμε, τον βρίσαμε, τον φτύσαμε, τον γελοιοποιήσαμε, αλλά αυτός είναι στο προσκήνιο…
Εκείνο όμως που δεν μπορώ ν’ αποσιωπήσω είναι και οι βαρύτατες ευθύνες του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου
Κι όταν γύρω μου νιώθω την αγωνία χιλιάδων φίλων, οπαδών, ψηφοφόρων που στέκονται παράμερα, περιμένοντας ένα νεύμα του, αυτός σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της πολιτικής ζωής του τόπου κυριολεκτικά σιωπά. Τα στελέχη που κάποτε συνεργάστηκαν μαζί του πήραν των ομματιών τους και δέσμιοι των προσωπικών φιλοδοξιών τους, ενσωματώθηκαν είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην ΔΗΜΑΡ είτε σκέφτονται το ΚΚΕ. Και οι απλοί ψηφοφόροι αγωνιούν διότι βρισκόμαστε προ των ευρωεκλογών και ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!!! Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν την εντύπωση ότι ξαφνικά ο Παπανδρέου θα βγάλει μια φωνή και θα τους συγκεντρώσει κάτω από τη δική του σκέπη. Η λογική όμως λέει ότι κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
Η σιωπή του Παπανδρέου σηματοδοτεί την πλήρη αποσύνθεση. Δεν είναι δυνατό να ζούμε με το παρελθόν. Η ζωή τραβάει την ανηφόρα. Η δική μου στάση που είναι να σταθώ παράμερα και να μην ψηφίσω ΚΑΝΕΝΑΝ, δεν συνιστά μια γενικότερη στάση πολιτικής. 
Οι χιλιάδες που κάποτε στήριξαν τον Παπανδρέου είχαν την απαίτηση να τους κάνει ένα νεύμα, αλλά αυτός προτιμάει τη σιωπή. 
Και τι νόημα έχει πλέον να τον στηρίζουν, αφού η εν γένει δράση του σήμερα δεν έχει αντιστοίχηση στην αγωνία και τα βάσανά τους;;
Αλλά ποιος τους σκέφτεται όταν τόσοι άνθρωποι που γαλουχήθηκαν με τις αρχές και τους αγώνες του ΠΑΣΟΚ, είναι τώρα αναγκασμένοι να ρίξουν την ψήφο τους σε κόμματα που πολέμησαν με μίσος και πάθος την προσπάθεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για να προκόψει ο τόπος;;; 
Δεν φτάνει δηλαδή που προδόθηκαν από ανθρώπους σαν τον Τσοχατζόπουλο ή τον Μαντέλη ή τον Βενιζέλο, ή τύπους σαν τον Λοβέρδο, την Διαμαντοπούλου και όλον εκείνο τον συρφετό των βουλευτών που ο ΓΑΠ εμπιστεύθηκε, τώρα ο κόσμος αυτός είναι αναγκασμένος να προσέλθει στις κάλπες για ψηφίσει… τι και ποιον;;;;
Είδα μια δημοσκόπηση που δίνει στο ΠΑΣΟΚ ένα νούμερο κάτω από το 4% και μ’ έπιασε τρόμος. Είναι βέβαιο ότι ίσως και να μην κατέβει ποτέ πια στις εκλογές.
Τι χρειάζεται;;;
Χρειάζεται καινούργιο κόμμα με ηγέτη!!!
Ποιος είναι αυτός ο ηγέτης;;;
Ας δώσει απάντηση ο ίδιος – αν υπάρχει!!!!
Μην περιμένετε φως από την ΔΗΜΑΡ ή τον Λοβέρδο, ή τους ’58′, ή τις διάφορες ομαδούλες που δημιουργούνται σαν τα μανιτάρια


Δεν υπάρχουν σχόλια: