Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ; - ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ

Η επόμενη κίνηση στη σκακιέρα για τις Περιφερειακές εκλογές θα είναι αυτή του Κώστα Μπακογιάννη και όπως φαίνεται την περιμένουν με αγωνία πάρα πολλοί, ο καθένας για τους δικούς του λόγους...

Είναι μια κίνηση που την περιμένουν τα κόμματα, άλλοι "μνηστήρες", υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη της αυτοδιοίκησης, βουλευτές και πολλοί άλλοι.

Οι περισσότεροι είναι σε αναβρασμό και σε αναμονή για να κάνουν με τη σειρά τους το επόμενο βήμα, είναι και κάποιοι όμως, όπως ο Θανάσης Γιαννόπουλος ας πούμε που ακονίζει μαχαίρια, γι αυτούς που άλλα του έλεγαν και άλλα του βγαίνουν....

ΝΔ: Επιμένει και περιμένει
Οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χερια της η Νέα Δημοκρατία την υποχρεώνουν να είναι σε αναμονή μέχρι,
να δώσει την τελική απάντηση ο Δήμαρχος Καρπενησίου.

Είναι αυτονόητο ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις σε όλα τα επίπεδα, προς τον Κώστα Μπακογιάννη για να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς, όχι βέβαια με το χρίσμα της ΝΔ, αλλά ως μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, που θα στηρίξει το κόμμα.

Μπακογιάννης: Πιστεύει στην ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση και το σκέφτεται σοβαρά
Η απάντηση που δίνει σε όποιον του θέτει το ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος είναι πλέον κλασική: << Μια χαρά είμαι εδώ που είμαι. Προσπαθώ το καλύτερο για το Δήμο Καρπενησίου. Έχω πολλά ακόμα να κάνω...>> Όμως το ρεπορτάζ λέει ότι ο γιος του Παύλου το σκέφτεται πολύ σοβαρά να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια.

Πέρα από το "μικρόβιο" για την Ευρυτανία, το οποίο έχει πάρει από τον πατέρα του, ο Κώστας Μπακογιάννης όπως και ο Παύλος έλεγε, εκτός από Ευρυτάνας είμαι και από τη Ρούμελη, τονίζοντας ότι όλοι μαζί και ενωμένοι οι Ρουμελιώτες, ίσως κάποτε καταφέρουμε να βγάλουμε την ιστορική Περιφέρειά μας από την αφάνεια.

Αν και αρχικά λοιπόν ήταν αρνητικός, εάν συντρέξουν κάποιοι λόγοι δεν αποκλείεται μετά τις γιορτές να μάθουμε ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς. Κάποιοι μάλιστα το θεωρούν σχεδόν βέβαιο.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος κάνει επαφές και ζυγίζει τα πράγματα. Εαν υπάρξει ένα ανεξάρτητο και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο με νέους ανθρώπους χωρίς κομματικά βαρίδια τότε ίσως κάνει το βήμα.

Ένα άλλο στοιχείο που τον προβληματίζει σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι οι αρμοδιότητες της αιρετής Περιφέρειας. Πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση του ρόλου, κάτι που ωστόσο μπορεί κανείς να το παλέψει και σε επόμενη φάση.

Κλέαρχος Περγαντάς: Θεωρεί πως ο χρόνος κυλάει υπέρ του
Έχει υπομονή. Δείχνει να μην βιάζεται και οι δικοί του άνθρωποι λένε ότι αυτός θα είναι υποψήφιος τελικά και ότι θα έχει τη στήριξη των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Πιστεύει ότι δεν θα κατέβει ο Μπακογιάννης τελικά και ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Συνεχίζει τις επαφές και προσπαθεί να ανανεώσει το ψηφοδέλτιο με νέα πρόσωπα, αφού υπάρχουν σοβαρές ρήξεις και δυσαρέσκειες με στελέχη της προηγούμενης ομάδας και η ανανέωση είναι επιτακτική ανάγκη.

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι και οι καλύτερες για τον Κλέαρχο, που όμως ελπίζει ότι αν περάσει στο δεύτερο γύρο θα είναι για δεύτερη 4ετία Περιφερειάρχης. Αν κατέβει ο Μπακογιάννης παίρνει το καπελάκι του και πάει σπίτι του.

Θανάσης Γιαννόπουλος: "Δεν κάνω πίσω"
Αυτή τη φορά δείχνει και δηλώνει αποφασισμένος να το τραβήξει μέχρι τέλους. Το είπε εξάλλου ότι την προηγούμενη φορά έκανε πίσω και το μετάνοιωσε.

Ένας λόγος που ανακοίνωσε τόσο νωρίς την υποψηφιότητά του ήταν και αυτός. Να προκαταλάβει κάποιες κινήσεις και να στείλει το μήνυμα ότι αυτή τη φορά δεν θα ακούσει τις "Κασσάνδρες".

Το ότι εμφανίστηκε περίπου σαν "αντάρτης", δεν σημαίνει ότι δεν είχε πάρει διαβεβαιώσεις από τη Συγγρού και ότι δεν ήταν σε συνεννόηση με στελέχη του κόμματος και βουλευτές.

Ας μην ξεχνάμε πως άλλαξε το κλίμα με το στρατόπεδο "Σταϊκούρα" και την στήριξη της υποψηφιότητας από τον Ντίνο Τσαμαδιά.

Ο πρώην υπουργός συνεχίζει τις επαφές σε όλους τους νομούς για το ψηφοδέλτιο, ωστόσο πληροφορίες λένε ότι είναι σφόδρα δυσαρεστημένος και "ακονίζει μαχαίρια", γι αυτούς που τον διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες υποψηφιότητες και τώρα μαθαίνει και ακούει άλλα.

Το περιβάλλον του λέει ότι κάποιοι σκοπίμως διαδίδουν ότι είναι χαμηλά στις δημοσκοπήσεις για να το χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία σε περίπτωση άλλης επιλογής, ενώ ο ίδιος τονίζει ότι δεν θα κάνει πίσω σε καμία περίπτωση και ότι το πρόβλημα θα το έχουν αυτοί που έχουν συνηθίσει να κάνουν παιχνίδια σε πολλά ταμπλό.

Το μόνο σίγουρο είναι μέσα στις γιορτές θα έχουμε πολλές ζυμώσεις και ότι αμέσως μετά αρχίζουν τα όργανα και για τις Περιφερειακές και για τις Δημοτικές εκλογές...
.


πηγη. Lamiareport


Δεν υπάρχουν σχόλια: