Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Απέτυχε και η δεύτερη αποστολή για τον απεγκλωβισμό πλοίου

Εγκλωβισμένοι στους πάγους της Ανταρκτικής παραμένουν οι επιβάτες ενός ρώσικου πλοίου που «κόλλησε» εκεί την παραμονή των Χριστουγέννων. Ενα κινέζικο παγοθραυστικό, που προσέγγιζε το σκάφος, αναγκάστηκε να επιστρέψει και αυτή ήταν η δεύτερη αποστολή διάσωσης που απέτυχε.

Το Academic Shokalskiy, στο οποίο επιβαίνουν 74 άτομα, ακολουθούσε το δρομολόγιο της πρώτης αποστολής στην περιοχή, που είχε γίνει πριν από 100 χρόνια. Στο πλοίο βρίσκονται επιστήμονες αλλά και τουρίστες. Την παραμονή των Χριστουγέννων το σκάφος χτύπησε ένα παχύ στρώμα πάχους και έως τώρα παραμένει εγκλωβισμένο εκεί.
Το κινέζικο παγοθραυστικό Snow Dragon αναμενόταν να προσεγγίσει το ρωσικό πλοίο για να το βοηθήσει να βγει ξανά στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά αντιμετώπισε αντίστοιχο πρόβλημα- εγκλωβίστηκε- και
αναγκάστηκε να επιστρέψει. Αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια, καθώς είχε προηγηθεί μία απόπειρα από γαλλικό παγοθραυστικό, χωρίς καλύτερα αποτελέσματα. Το επόμενο που κατευθύνεται στην περιοχή, ένα Αυστραλιανό, αναμένεται να φτάσει στο σημείο το βράδυ της Κυριακής, αν δεν αντιμετωπίσει και εκείνο προβλήματα.







Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: