Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ "ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ"

Άλλο ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας πιάστηκε με τα λεφτά στο χέρι

Πώς έπιασαν τον Χάρη Τομπούλογλου με τη μίζα στα χέρια

Ανήμερα των Χριστουγέννων θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο Χάρης Τομπούλογλου και ένας 40χρονος συνεργός του, κατηγορούμενοι για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη σύλληψή τους στήθηκε μετά από καταγγελία επιχειρηματία, προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή»,
συνολικού ύψους 190.000 ευρώ. Το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.
 Από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε πως είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις και επικοινωνίες μεταξύ των δύο πλευρών την τελευταία εβδομάδα.
 Μάλιστα ο Τομπούλογλου έκανε και παζάρια αφού αρχικά ζητούσε 30.000 ευρώ αλλά τελικά είπε «ναι» και στα 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία.
Ο πρόεδρος του νοσοκομείου φέρεται να ήταν εξοικειωμένος με τη διαδικασία και παρά τα μέτρα προστασίας που λάμβανε – μεταξύ άλλων χρησιμοποιούσε τη λέξη «εισιτήρια» για να αναφερθεί στα χρήματα – το άτομο που λειτούργησε ως διαμεσολαβητής της εταιρείας στη συναλλαγή, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες της αστυνομίας, ώστε να μη γίνει σε καμία περίπτωση αντιληπτή η καλοστημένη παγίδα της ΕΛ.ΑΣ.. Οι αρχές φέρεται επίσης να έχουν στη διάθεσή τους και οπτικοακουστικό υλικό από το τελευταίο ραντεβού με την παράδοση των 25.000 ευρώ σε βαλίτσα.
Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το ηχητικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές όπου μεταξύ άλλων ο Τομπούλογλου ακούγεται να λέει ότι «τόσα λεφρά κυκλοφορούν για μένα δεν έχει;», «δεν είναι δυνατόν τώρα που γίνονται τόσες "δουλειές" να μην παίρνω - κερδίζω τίποτα εγώ» ή ότι «τώρα θα κάνουμε χρυσές δουλειές». «Θα σου βγάλω και σένα ένα ποσό» φέρεται να λέει στον διαμεσολαβητή της εταιρείας. 
Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, ο συλληφθείς απειλεί ότι θα τινάξει την εταιρεία στον αέρα αν δεν πάρει τη μίζα, είναι όμως ιδιαίτερα προσεκτικός στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί.
Το τελικό ραντεβού έγινε τελικά στις 14.00 σε καφέ της Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, όπου παραδόθηκε στον πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων το ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ο Χάρης Τομπούλογλου πήρε τη βαλίτσα με τα χρήματα και την παρέδωσε στον 40χρονο άνδρα που τον συνόδευε στη συναλλαγή. Δευτερόλεπτα αργότερα αμφότεροι συλλαμβάνονταν από αστυνομικούς που επιτηρούσαν την περιοχή. Τη στιγμή της σύλληψης ο πρόεδρος του «Αγλαϊα Κυριακού» έχασε κυριολεκτικά το χρώμα του και κατέρρευσε, ενώ ο συνεργός του προσπάθησε να αντιδράσει λέγοντας στους αστυνομικούς «τι θέλετε εσείς εδώ».
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Από την πλευρά του, ο  υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης κάλεσε το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού» να παύσει άμεσα τον διοικητή του νοσοκομείου και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του διοικητικού συμβουλίου, προχωρώντας ταυτόχρονα στην αντικατάστασή του. Λίγο αργότερα η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη διαγραφή του Χάρη Τομπούλογλου από τα μητρώα του κόμματος.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Αστυνομία για την επιτυχή επιχείρηση ενώ επανέλαβε ότι το υπουργείο Υγείας «πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: