Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η ΚΑΝΕΛΛΗ «ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΙ» ΤΟ «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ» ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ…

Η Λιάνα Κανέλλη, η «κομμουνίστρια» των τηλεοπτικών σώου, ξανακτύπησε: «Εμπλουτίζει» το «κομμουνιστικό» λεξιλόγιο με φράσεις της παρακμασμένης, κοσμοπολίτικης αστικής μποεμαρίας…
Πριν από λίγες μέρες είχαμε το playstation!!!
Η βασίλισσα των παιχνιδομηχανών (playstation) κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ στο σπορ που αυτή αριστεύει…
Διαβάστε αναλυτικά εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8447

Τώρα, στην εκπομπή του Πρετεντέρη (στον καταλληλότερο χώρο) ξεστόμισε ένα άλλο λεκτικό εύρημα, «κομμουνιστικού» κριτικού ήθους και ύφους, εναντίον του Τσίπρα αυτή τη φορά: «τσογλάν μπόι».
Αφορμή; Το τρέιλερ ενός ντοκιμαντέρ «Στο Νήμα», που σύμφωνα με την Κανέλλη, ο Τσίπρας …γέλασε στο χαστούκι του Κασιδιάρη κ.λπ.
Βεβαίως, τα ασαφή και μπερδεμένα της Κανέλλη (εμείς τουλάχιστον δεν τα καταλάβαμε) τα αποκρούουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ:
«Η αλήθεια έχει τη δική της δυναμική. Όσο κι αν προσπαθεί κάποιος να την πετσοκόψει ή να την παρερμηνεύσει. Με αυτή την έννοια,
αν η κα Κανέλλη επιθυμεί να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ας βρει άλλους τρόπους να το κάνει. Όχι με το έργο μας. Διότι αυτό που έχει καταγραφεί στο ντοκιμαντέρ ουδεμία σχέση έχει με τους ισχυρισμούς της. Το αντίθετο μάλιστα.
Η αλήθεια που αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, έχει κατατεθεί δημοσία στο κοινό του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Προσεχώς και στις οθόνες μας…».


Πιο αναλυτικά ΕΔΩ:
http://www.enikos.gr/politics/223212,H_apanthsh_twn_dhmioyrgwn_toy_ntokimante.html

Η Λιάνα Κανέλλη, λοιπόν, από ένα διαφημιστικό τρέιλερ κατέληξε σε …έξαλλα συμπεράσματα: Κραυγαλέο δείγμα …έξαλλης πολιτικής επιπολαιότητας και ανευθυνότητας, δείγμα τυφλού και υστερικού φανατισμού…

Συμπεριφορά που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη νηφαλιότητα της κομμουνιστικής θεωρίας, ούτε με την οργή της επαναστατικής δράσης και πολεμικής…

Το χειρότερο, ωστόσο, είναι άλλο: [b]Το λεκτικό της.
[/b]

Το «τσογλάνι» δεν είναι πολιτική γλώσσα και μάλιστα κομμουνιστική. Είναι η γλώσσα των λούμπεν μποέμ, δηλαδή της νοσηρής εγωπάθειας, είναι η γλώσσα των πολιτικών βυθοκορυμάτων, του αστικού «πολιτικού υπόκοσμου»: Η «γλώσσα» του Πάγκαλου, του Άδωνι και λοιπών που κοσμούν το τοπίο των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ…

Αυτό το λεκτικό εισάγει η «κομμουνίστρια» της Εκάλης στη γλώσσα της Αριστεράς…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ματαιοδοξία...

Πολύς ντόρος έχει σηκωθεί σχετικά με τα όσα είπε η Λ. Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από λίγες μέρες σχετικά με ντοκιμαντέρ προσωπικής προβολής του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφορεί.

Υπάρχουν βεβαίως πολλοί τρόποι για να χαρακτηρίσεις την επιλογή κάποιου που - θέλοντας να αυτοπροβληθεί - φτιάχνει ή ανέχεται τη δημιουργία εικόνων προσωπικής προβολής, με ντεκόρ πρόσωπα εν αγνοία τους (όπως η Κανέλλη). Μπορείς να το χαρακτηρίσεις αμοραλισμό, ματαιοδοξία, καιροσκοπισμό κ.λπ. Εξάλλου, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα προσωπικότητα - ακόμη και εμβληματικές προσωπικότητες με προσφορά στο λαό - που να ακολούθησε το δρόμο της αυτοπροβολής με τέτοιους τρόπους.

Φυσικά, το ΚΚΕ δε χρησιμοποιεί προσωπικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς στην πολιτική του κριτική, όπως και η ίδια η Λιάνα Κανέλλη διευκρίνισε. Δεν πρέπει όμως να κρυφτεί η ουσία, που είναι το ίδιο το ντοκιμαντέρ.

Η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε, λοιπόν, απέναντι σε αυτό το ντοκιμαντέρ που χρησιμοποιεί στο σενάριο, αλλά και στο διαφημιστικό τρέιλερ, το περιστατικό που ο ναζιστής Κασιδιάρης επιτίθεται σε Κανέλλη και Δούρου.

Η επιλογή του σεναρίου, ο τρόπος αξιοποίησης του συγκεκριμένου προσώπου (της Λ. Κανέλλη) και μάλιστα χωρίς να το ξέρει και χωρίς να ερωτηθεί, καθώς και η αντίδραση του Τσίπρα που γελάει βλέποντας το επεισόδιο, όπως φαίνεται καθαρά στο ντοκιμαντέρ, είναι απαράδεκτες.

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7885015

Αναρτήστε το παρακαλώ.

Εκτός εάν είστε απ' αυτούς που κρυφογελάγανε με το χαστούκι Κασιδίαρη σε Κανέλλη και λέγατε "τα ήθελε και τα έπαθε".

Όπως τόσοι κρυφοφασίστες συμπατριώτες μας τότε, θυμάστε;

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια να μην κάνετε τον κόπο να ασχολείστε με το κομμουνιστικό λεξιλόγιο, διότι ήδη έχετε περάσει απέναντι...

Ευχαριστώ