Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΩΚΙΔΑΣ: Ο ΜΑΓΚΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Ο Μάγκας γλύτωσε τον θάνατο
Το αδέσποτο της φωτογραφίας τριγυρνούσε στο κέντρο της Άμφισσας (πλατεία Ησαΐα, παιδική χαρά) εδώ και πολύ καιρό με πληγές στην πλάτη και στα πόδια. Κάποιοι τον έβριζαν και τον κυνηγούσαν, κάποιοι άλλοι τον λυπόνταν, αλλά κανείς δεν τον πλησίαζε. Μετά από κυνηγητό ημερών η ΦΟΦ «συνέλαβε» τον Μάγκα (έτσι τον βαφτίσαμε) και τον οδήγησε στο κτηνιατρείο για εξετάσεις και θεραπεία.
Έγιναν test για καλααζάρ και για ερλιχίωση τα οποία βγήκαν αρνητικά. Έγιναν εξετάσεις αίματος, απο-παρασίτωση, περιποίηση πληγών και οι απαραίτητοι εμβολιασμοί. Τίποτα κακό δεν προέκυψε. Έγινε θεραπεία για ψώρα η οποία και θα συνεχιστεί. Έτσι ο Μάγκας εκτός από λίγη ψώρα που σύντομα θα είναι παρελθόν δεν είχε τις …
εκατοντάδες επικίνδυνες και μολυσματικές ασθένειες όπως ισχυρίζονταν κάποιοι που ζητούσαν επειγόντως την θανάτωσή του.
Παρά τις ύβρεις, τις απειλές και τα πικρόχολα σχόλια που δεχόμαστε κατά καιρούς, τα πέντε μέλη της ΦΟΦ που ασχολούμαστε ενεργά με τα αδέσποτα της Άμφισσας,  (υπάρχουν και άλλα μέλη που είναι μόνο στα χαρτιά και εμφανίζονται μόνο για να ψηφίσουν όταν ο σύλλογος έχει εκλογές) δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε εθελοντές και δεν πληρωνόμαστε. Επίσης ότι δεν έχουμε μόνιμους χορηγούς και χρηματοδότες και τα βιβλία μας είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στον οποιονδήποτε επιθυμεί να τα δει.
Όσο για τον Μάγκα αναζητούμε κάποιο χώρο προσωρινής φύλαξης (πχ κάποιο αγρόκτημα) μια και το καταφύγιο αδέσποτων είναι υπερπλήρες. Αν βρεθεί και κάποιος που τον θέλει δίδεται με συμβόλαιο υιοθεσίας τσιπαρισμένος και στειρωμένος και απόλυτα υγιής.
Ιστοσελίδα: http://amfissapets.blogspot.com
ΦΟΦ/Εθνική Τράπεζα: 312/404303-01

Δεν υπάρχουν σχόλια: