Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου και διαλογική συζήτηση, με την υπ’ αριθ. 6/52/2014 απόφασή του εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, σχετικά με τη δολοφονία σωφρονιστικού υπαλλήλου εντός των φυλακών Μαλανδρίνου και των επικρατουσών στο κατάστημα των φυλακών αυτών συνθηκών κράτησης.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος

1. Εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την άγρια δολοφονία εντός του καταστήματος κράτησης Φυλακών Μαλανδρίνου την 25η Μαρτίου 2014 του 46χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου Υπαρχ/κα ΤΣΙΡΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, εγγάμου και πατέρα δύο παιδιών, από τον βαρυποινίτη Αλβανό υπήκοο Ιλί Καρέλι με αυτοσχέδιο μαχαίρι.

2. Εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του,
και του Δήμου Δωρίδος στην οικογένεια του αδικοχαμένου κατά ώρα του καθήκοντος δολοφονηθέντος σωφρονιστικού υπαλλήλου.

3. Ομοίως εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς την εδώ «οικογένεια» – σωματείο των συναδέλφων του σωφρονιστικών υπαλλήλων – εργαζομένων στο κατάστημα κράτησης Φυλακών Μαλανδρίνου, που θρηνούν τον αδικοχαμένο συνάδελφό τους.

4. Καταγγέλλει προς τα συναρμόδια Υπουργεία Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης / Προστασίας του Πολίτη και τη Διοίκηση των Φυλακών Μαλανδρίνου το συμβάν και διαμαρτύρεται έντονα για τις επικρατούσες συνθήκες κράτησης, ασφαλούς φύλαξης στο συγκεκριμένο κατάστημα σε σχέση με το υπεράριθμο των κρατουμένων και του μικρού αριθμού φυλάκων – σωφρονιστικών υπαλλήλων και ζητεί από την Πολιτεία και τις αρμόδιες Υπηρεσίες τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των υπαλλήλων και την ασφαλή φύλαξη των κρατουμένων, προς δε και την εξάλειψη των συνθηκών που επιτρέπουν την πρόκληση παρόμοιων περιστατικών.

5. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο: α) Να προβεί, σε συνεργασία με τη διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος και τους συλλόγους εργαζομένων σ’ αυτό υπαλλήλων, στις απαραίτητες ενέργειες που να αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των εργαζομένων και ασφαλούς φύλαξης των κρατουμένων, β) Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής να εξετάσει τη δυνατότητα περαιτέρω ουσιαστικής συμπαράστασης προς την οικογένεια του εκλιπόντος υπαλλήλου και ει δυνατόν την άμεση υλοποίησή της.

6. Τέλος εύχεται την επίδειξη επιμέλειας, από κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε το λυπηρό αυτό συμβάν να είναι το τελευταίο τόσο στις Φυλακές Μαλανδρίνου όσο και Πανελλαδικά.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: