Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας και τον υπουργό εξωτερικών της χώρας συναντήθηκε στο Κίεβο ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας
Καθοριστικές, όχι μόνο για την περιοχή αλλά για την πανευρωπαϊκή και παγκόσμια σταθερότητα, χαρακτήρισε τις ουκρανορωσικές σχέσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Κίεβο με τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας Ολεξάντερ Τουρτσινoφ και τον υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ντέστσιτσια.
Η Ελλάδα, στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα υφιστάμενα σύνορα της Ουκρανίας
Ο κ. Βενιζέλος είπε στους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ως κράτος, «στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία,
την κυριαρχία και τα υφιστάμενα σύνορα της Ουκρανίας», γιατί «ασκεί μια εξωτερική πολιτική αρχών που βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου».
Για τους Έλληνες στην περιοχή της Μαριούπολης ο κ. Βενιζέλος έκανε ειδική αναφορά εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του γιατί «υπάρχει ετοιμότητα της Ουκρανικής μεταβατικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα θέματα αυτά».
Ελληνική τεχνογνωσία για την οικονομική κρίση
Σύμφωνα με υπουργό Εξωτερικών το οξύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ουκρανία είναι το οικονομικό και δήλωσε έτοιμος να μεταφέρει τις προτάσεις της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας για το πώς θα μπορούσε η διεθνής κοινότητα να βοηθήσει τη χώρα με τη συμμετοχή όχι μόνο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής μιας διεθνούς διάσκεψης για το θέμα.


Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: