Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ 7 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΗΝ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΟΥ FORBES

Ξεκίνησαν ως φτωχοί μετανάστες με ελληνικό αίμα να κυλά στις φλέβες τους. Σήμερα είναι μεταξύ των πλουσιότερων αμερικανών και έχουν αμύθητες περιουσίες.
Υπάρχουν αρκετοί δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ με ελληνικό αίμα να κυλάει στις φλέβες τους. 
Επτά από αυτούς συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 400 πλουσιότερων ανθρώπων στην Αμερική, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες.
Όλοι τους είναι αυτοδημιούργητοι με περιουσίες που ξεκινούν από 1.68 δισεκατομμύρια μέχρι 3.2 δισεκατομμύρια δολάρια!
Δείτε παρακάτω τους επτά Ελληνες,
 που συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στην Αμερική.

1. Τζιμ Ντέιβις


 
Ο πιο πλούσιος ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας είναι ο Τζιμ Ντέιβις (Jim Davis), ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της New Balance. Είναι γιος Ελλήνων μεταναστών που αγόρασε την εταιρεία με μόλις έξι υπαλλήλους και την μετέτρεψε σε έναν παγκόσμιο όμιλο με περισσότερους από 4.000 εργαζομένους. Είναι ο173ός πλουσιότερος Αμερικανός, με καθαρή αξία περιουσίας 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

2. Τζον Πολ Ντετζόρια


 
Ο Τζον Πολ Ντετζόρια (John Paul DeJoria), δεύτερος γιος μεταναστών με πατέρα Ιταλό και Έλληνίδα μητέρα κατατάσσεται στην 179η θέση με περιουσία 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι γονείς του ήταν φτωχοί, και ως παιδί ήταν μέλος συμμορίας του δρόμου. Ηταν άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητό του. Σήμερα η περιουσία του ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία του «John Paul Mitchell Systems» με προϊόντα για τα μαλλιά εξελίχθηκε σε αυτοκρατορία που του εξασφαλίζει τεράστια έσοδα.

3. Τζον Κατσιματίδης


 
Ο Τζον Κατσιματίδης, ο αυτοδημιούργητος ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος ο οποίος έβαλε ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για δήμαρχος της Νέας Υόρκης, βρίσκεται στην 280ή θέση της λίστας. Μεγάλωσε σε μία φωχή συνοικία του Χάρλεμ και δημιούργησε της μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Νέα Υόρκη, ενώ είναι ιδιοκτήτης εταιρειών σε τομείς ακινήτων και πετρελαίου. Η περιουσία του ανέρχεται σε 2.3 δισεκατομμύρια δολάρια.

4. Μάικλ Ζάχαρης


 
Ο Μάικλ Ζάχάρης είναι ο 290ός πλουσιότερος άνθρωπος στη λίστα του Forbes 400, με καθαρή αξία περιουσίας 2.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Εχει διδακτορικό στη Νομολογία, και είναι ιδιοκτήτης φαρμακευτικών εταιρειών. Απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του μέσα από την πώληση μίας εκ των εταιρειών του έναντι 4.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

5. Ντιν Μητρόπουλος


 
Στην 318ή θέση στη λίστα του Forbes 400, βρίσκεται ο Ντιν Μητρόπουλος με καθαρή αξία περιουσίας 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εφυγε από την Ελλάδα σε ηλικία 10 ετών με την οικογένειά του και μετανάστευσαν στην Αμερική. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων σε κορυφαίο κολλέγιο της Αμερικής και είναι ιδρυτής της επιχείρησης επενδύσεων Μητρόπουλος & ΣΙΑ.

6. Τζορτζ Αργυρός


 
Ο έκτος πλουσιότερος Έλληνας της Αμερικής είναι ο Τζορτζ Αργυρός, με μια καθαρή αξία περιουσίας 2 δισ. δολαρίων. Ο 77χρονος έχει διατελέσει πρέσβης των ΗΠΑ στην Ισπανία κατά τη δεύτερη θητεία του Τζορτζ Μπους. Είναι ιδιοκτήτης ακινήτων και επενδυτικών εταιρειών.

7. Πίτερ Πέτερσον


 
Ο τελευταίος, αλλά καθόλου καταϊδρωμένος, Ελληνας της λίστας του Forbes είναι ο Πίτερ Πέτερσον. Κατέχει την 377ή θέση της λίστας και η περιουσία του ανέρχεται σε 1.68 δισ. δολάρια. Έχει διατελέσει γραμματέας εμπορίου των ΗΠΑ, επί προεδρίας Νίξον, είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, τραπεζίτης και συγγραφέας.
Ηταν ένας από τους 40 δισεκατομμυριούχους που με την παρακίνηση του Μπιλ Γκέιτς και του Γουόρεν Μπάφετ, συμφώνησε να δώσει τουλάχιστον τη μισή του περιουσία σε φιλανθρωπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: