Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΕΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΔΕΞΙΟΠΑΣΟΚ

«Ο  Παπανδρέου προσκάλεσε τους πάντες (από Νιγηρία, Χιλή κ.α.) πλην Ευ. Βενιζέλου »
Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι στο ΠΑΣΟΚ από την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να μην απευθύνει πρόσκληση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.
«Ίσως οι περισσότεροι να μην το είχατε προσέξει, αλλά τούτες τις ημέρες διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, η συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Όπως λένε, ο κ. Παπανδρέου προσκάλεσε τους πάντες (από Νιγηρία, Χιλή κ.α.) πλην Ευ. Βενιζέλου. Με δυο λόγια, δηλαδή, δεν κάλεσε το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου έγινε πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επειδή ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ δεν εκλήθη.
Γιατί όμως; Ανεπισήμως ειπώθηκε ότι,
δεν προσκάλεσαν τον κ. Βενιζέλο (που ήθελε να παραστεί) επειδή εκλήθησαν μόνον αρχηγοί κρατών και ελάχιστοι υπουργοί Εξωτερικών.
Έλα όμως που ο κ. Βενιζέλος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν στη Νέα Υόρκη (για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ) με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών. Στο ΠΑΣΟΚ πολύ τους ενόχλησε η στάση Παπανδρέου και έψαξαν το θέμα. Τι διαπίστωσαν; Οτι οι περισσότεροι που εκλήθησαν δεν ήταν αρχηγοί κρατών, αλλά υπουργοί Εξωτερικών. Γιατί δεν εκλήθη ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος του (σοσιαλιστικού κόμματος) ΠΑΣΟΚ; Εκείνο που διέρρευσε είναι ότι πολλοί υπουργοί Εξωτερικών που εκλήθησαν είχαν την απορία γιατί απουσίαζε ο κ. Βενιζέλος και ρώτησαν τον ίδιο στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης. Και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωνε άγνοια, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην προκαλέσει ζημιά στη χώρα μας, που ήταν και απούσα από τέτοια συνεδρίαση».
Πηγή: tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: