Ο Γ.ΔΕΝΔΡΑΜΗΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΞΑΝΘΟΥ–ΠΟΛΑΚΗ
Πολλοί από τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στον χώρο της Υγείας, συνεχίζουν να δείχνουν «αδυναμία» στα ρουσφέτια σε «ημετέρους», προχωρώντας σε διορισμούς προσώπων με γνωστό κομματικό παρελθόν, αλλά και συγγενών.
Μία από τις πρώτες δραστικές αποφάσεις των υπουργών Πολάκη - Ξανθού ήταν να «ξηλώσουν» τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), διορίζοντας σε πολλές θέσεις γιατρούς με γνωστό παρελθόν στον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Νίκου Καρβούνη και Νίκου Ηγουμενίδη στη 2η και 7η ΥΠΕ αντίστοιχα -αμφότεροι υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ-,
αλλά και του Νέστορα Αντωνίου στην 5η ΥΠΕ, μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Λάρισα.
Ωστόσο, από τα «ρουσφέτια» των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίζει η περίπτωση του Γιώργου Δενδραμή, ο οποίος έχει διοριστεί σε δύο διαφορετικές θέσεις και στις δύο κυβερνήσεις της Αριστεράς. Ο πρώτος διορισμός ήρθε με τη μορφή απόσπασης στις 5 Μαρτίου 2015, με τον Γιώργο Δενδραμή να «μετακομίζει» από το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» της Κηφισιάς στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναλαμβάνοντας διευθυντής του. Στο νοσοκομείο ήταν μόνιμος υπάλληλος του κλάδου Π.Ε. Διοικητικού - Λογιστικού με βαθμό Β’, ενώ διαθέτει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, που οριστικοποίησε την απόφαση, επρόκειτο για θέση μετακλητού υπαλλήλου που δικαιούτο επίδομα το οποίο «δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% των αποδοχών της κύριας θέσης του». Ωστόσο, με νεότερη απόφαση και πάλι του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Απριλίου 2015, διεγράφη από το αρχικό ΦΕΚ η παραπάνω πρόταση, το οποίο σήμαινε πως ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του μπορούσε να αμείβεται περισσότερο.
Η απόσπαση του Γιώργου Δενδραμή ανανεώθηκε με νέο ΦΕΚ στις 10 Σεπτεμβρίου 2015, μόλις δέκα μέρες πριν στηθούν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.
ΑΛΛΑΓΗ. Μετά τη δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 20 Σεπτεμβρίου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άλλαξε χαρτοφυλάκιο, αναλαμβάνοντας πλέον αυτό της Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Τη θέση του στο υπουργείο Υγείας ανέλαβε ο Ανδρέας Ξανθός, με αναπληρωτή τον Παύλο Πολάκη. Το νέο ηγετικό δίδυμο στον τομέα της Υγείας, αφότου όρισε νέους διευθυντές των ΥΠΕ, δεν ξέχασε τον Γιώργο Δενδραμή.
Πριν από λίγες ημέρες, στις 10 Ιουνίου, το όνομα του άλλοτε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Παναγιώτη Κουρουμπλή εμφανίστηκε στην απόφαση που συνυπέγραφαν οι κ. Ξανθός και Πολάκης, σύμφωνα με την οποία ο κ. Δενδραμής αναλαμβάνει εφεξής τη θέση του προέδρου του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας». Μετά τον διορισμό του, θα διατηρήσει τη θέση του εκεί μέχρι να λήξει η θητεία όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου.
Στο παρελθόν, ο Γιώργος Δενδραμής διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πυλλήνης (νυν Ναυπακτίας), όπου το 2009 ο ίδιος είχε καταγγείλει επίθεση εναντίον του από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ (πατέρα της τηλεπαρουσιάστριας Νάντιας Μπουλέ) και δύο δημοτικούς συμβούλους. Ο σημερινός διοικητής του «Αγίου Σάββα» είχε παρουσιάσει φωτογραφίες του με κάταγμα στον αριστερό καρπό και εκδορές στα πόδια, υποστηρίζοντας πως οι τραυματισμοί είχαν προκύψει από την επίθεση του τότε δημάρχου. Ωστόσο, μετά από δικαστική διαμάχη τριών ετών, το 2012 βγήκε απόφαση που αθώωσε τον Γιάννη Μπουλέ από τις κατηγορίες, ενώ στους δύο δημοτικούς συμβούλους επιβλήθηκε πεντάμηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή.
Και η σύζυγός του στον ΕΟΦ
Τον Απρίλιο του 2015, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας οι νέοι διοικητές και πρόεδροι των οργανισμών και υπηρεσιών του κλάδου. Ανάμεσα στα ονόματα αυτά βρισκόταν και εκείνο της συζύγου του κ. Δενδραμή, Δέσποινας Μακριδάκη, η οποία έχει αναλάβει τη θέση της αντιπροέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Η Δ. Μακριδάκη είναι κλινικός φαρμακοποιός και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ), νοσοκομειακή φαρμακοποιός του ΕΣΥ από το 1988, με 15ετή προϋπηρεσία στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, και από τα τέλη του 2002 υπηρετεί ως διευθύντρια στο Φαρμακευτικό Τμήμα του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο». Μάλιστα, έχει και ιστορικό στην πολιτική, καθώς το 2010 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Αττική, με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού.
Η ίδια βρέθηκε στην επικαιρότητα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για τα προαπαιτούμενα στις αρχές του 2016, όταν υποστήριξε την εφαρμογή κλειστού προϋπολογισμού και την επιβολή clawback στη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, πρόταση που προκάλεσε αντιδράσεις στους κύκλους του υπουργείου Υγείας.
Το γεγονός ότι το ζεύγος Δενδραμή-Μακριδάκη βρέθηκε να έχει την ίδια περίοδο θέσεις στο Δημόσιο, ύστερα από αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια και μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον χώρο της Υγείας. Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχαν τα «Π» με τον Γ. Δενδραμή ο ίδιος υποστήριξε πως η θέση της συζύγου του στο Δημόσιο με τη δική του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. «Η σύζυγός μου είναι στον ΕΟΦ εδώ και ενάμιση χρόνο. Το ότι η γυναίκα μου είναι αντιπρόεδρος στον ΕΟΦ σημαίνει ότι εγώ δεν μπορώ να δουλεύω; Είμαι στο Δημόσιο εδώ και 23 χρόνια και για να γίνω διοικητής του “Αγίου Σάββα” κρίθηκα από ειδική επιτροπή», τόνισε σε δήλωσή του
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου