Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΟΙ PODEMOS!ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

«Αντε γεια» στους podemos λένε οι Σοσιαλιστές
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ EXIT POLLS ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ PODEMOS – ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ» TOΥ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Πρωτιά Ραχοι με αύξηση του ποσοστού του αλλά χωρίς αυτοδυναμία.
Στα σχεδόν τελικά (99%) εκλογικά αποτελέσματα  της επικράτειας οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία σταματούν για μια ακόμη φορά τους podemos στην τρίτη θέση και διαψεύδουν τα exit polls που αρχικά έδειξαν στη δεύτερη θέση το κόμμα του Ιγκλέσιας.
 Σημειώνεται ότι οι Podemos με την Ενωμένη Αριστερά στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου είχαν και οι δύο μαζί 24,2%, ενώ με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν ξεπερνούν τo 21,1%.
 Με καταμετρημένο το 99% της ισπανικής επικράτειας:

Λαϊκό Κόμμα (PP): 33% (137 έδρες)
Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE): 22,71% (86 έδρες)
Unidos Podemos: 21,11% (71 έδρες)
Ciudadanos (Πολίτες): 13,01% (32 έδρες)
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η συμμετοχή κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στο 64,41%. Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε βουλευτικές εκλογές μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα.

Αδιαμφισβήτητη πρωτιά για Ραχοί αλλά και εκλογικό θρίλερ για την δεύτερη θέση δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα στην Ισπανία τα οποία ανατρέπουν τις  αρχικές εκτιμήσεις των exit polls, τα οποία έδειχναν τους Podemos να εκτοπίζουν τους Σοσιαλιστές από την δεύτερη θέση.
Με καταμετρημένο το 74% της ισπανικής επικράτειας:
Λαϊκό Κόμμα (PP): 32,16% (136 έδρες)
Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE): 23,38% (89 έδρες)
Unidos Podemos: 21,32% (71 έδρες)
Ciudadanos (Πολίτες): 12,4% (29 έδρες)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Podemos ton Poulo. Ole!!