Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

3.000 ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!

EΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η ώρα της μεγάλης φυγής από το κολαστήριο των φόρων και της κατάθλιψης
Αυτό που συμβαίνει τους δύο μήνες σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας δεν έχει προηγούμενο. Καταδεικνύει επίσης την ασχετοσύνη των κυβερνώντων οι οποίοι έκαναν Νόμο του κράτους το Ασφαλιστικό-λεηλασία του Κατρούγκαλου. Τουλάχιστο 3.000 Κύπριοι και Βούλγαροι δικηγόροι και λογιστές πηγαινοέρχονται στην Αθήνα ενώ ένας εξίσου εντυπωσιακός αριθμός έχει καταλύσει σε μεγάλες πολλές της Ελλάδας.
Τα ραντεβού που κάνουν με Ελληνες δικηγόρους, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γιατρούς και κάθε είδους ελεύθερους επαγγελματίες δεν τους αφήνουν χρόνο ούτε να αποτελειώσουν τον καφέ τους.
-Συναντούμε καθημερινά εκατοντάδες συναδέλφους,
αλλά και ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίοι ανοίγουν εταιρίες στην Κύπρο ή ζητούν πληροφορίες για το πως μπορούν να το κάνουν. Το ίδιο και οι συνάδελφοί μας λογιστές και δικηγόροι από την Βουλγαρία. Εκείνοι συναντούν Ελληνες επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες που εγκαταλείπουν την Ελλάδα με τις οικογένειές τους. Οι πιο πολλοί επιλέγουν να γίνουν και φορολογούμενοι πολίτες Κύπρου ή Βουλγαρίας. Τουλάχιστο 4.000 Ελληνες έχουν μετοικήσει στην Κύπρο τα τελευταία 3 χρόνια και ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία.
-Εφυγα πριν 4 χρόνια από την Τρίπολη για την Κύπρο. Στην Λευκωσία εργάζομαι στο real estate. Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου να εγκαταλείψω την Ελλάδα. Δεν άντεχα άλλο να με προσβάλλει το ελληνικό κράτος και να με απαξιώνει καθημερινά σαν πολίτη. Δεν θέλω να επιστρέψω μόνιμα στην Ελλάδα, έρχομαι μόνο για να βλέπω τους συγγενείς μου…
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η κυπριακή οικονομία απογειώνεται. Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Γεωργιάδη η κυπριακή κυβέρνηση θα αποδίδει πλέον στους φορολογούμενους τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα τόνισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης αποδίδει καρπούς και αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η κυπριακή οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και τον τρίτο υψηλότερο στην ΕΕ.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε από την κυπριακή κυβέρνηση η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα το 2011 ενώ σχεδόν έχει καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στο νησί.
“Παραμένουμε πολύ προσηλωμένοι και με αυστηρή συνέπεια εφαρμόζουμε μια πολιτική σταδιακών ελαφρύνσεων στη βάση των δυνατοτήτων της οικονομίας μας”, έχει δηλώσει ο Γεωργιάδης-καμμία σχέση με τον Κατρούγκαλο και τον Τσακαλώτο!
Από την Ιόλη Πιερίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: