Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΌΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ 27/10 ΔΙΕΓΡΑΦΕ 100 ΔΙΣ. ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 28/10 ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ»

Ήταν ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου του 2011 και έβγαινε λευκός καπνός από την πιο κρίσιμη σύνοδο κορυφής στην ιστορία των ευρωπαϊκών μνημονίων. Το αποτέλεσμα για την Ελλάδα ήταν να υπάρξει η μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στην παγκόσμια ιστορία.

Έγραφε εκείνη το πρωινό η Ναυτεμπορική:
“Συμφωνία για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, με απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας κατά 50% επετεύχθη μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και των ιδιωτών πιστωτών”.
H διαπραγμάτευση παραλίγο να έχει και θύματα… Δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου που είχαν πρωτεύοντα ρόλο και στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών στις Βρυξέλλες πέρασαν σοβαρές περιπέτειες με την υγεία τους,
λόγω του άγχους και τις πίεσης.
Την αποκάλυψη είχε κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην συνέντευξη Τύπου τα ξημερώματα. Ο ένας ήταν ο οικονομολόγος Γιώργος Γληνός που έπαθε πριν από λίγες μέρες καρδιακό επεισόδιο και έτσι οδηγήθηκε από το haircut στο heart attack.
Οι συνεχόμενες συσκέψεις, οι πολλές ώρες δουλειάς, οι διαρκείς διαπραγματεύσεις επιβάρυναν την υγεία του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εσπευσμένη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο δεύτερος ήταν ο Γιάννης Ζανιάς, που επίσης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου δέχθηκε τις περιποιήσεις των γιατρών μετά το τέλος της πρώτης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, την περασμένη Κυριακή.
Ο κ. Ζανιάς ένιωσε έντονη δυσφορία, βάρος στο στήθος και ανέβασε πίεση. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει κρίση άγχους εξαιτίας των δραματικών στιγμών. Η ελληνική κοινωνία υποδέχτηκε την διαγραφή χρέους με ένα εικοσιτετράωρο αυτοχειριασμού όπου η χώρα παίχτηκε κυριολεκτικά στα ζάρια μεταξύ παρελάσεων αγανακτισμένων και τραμπούκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: