Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ «ΜΗΝΥΜΑΤΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕ-ΑΔΕΙΕΣ

Αποφεύγοντας μεν την όξυνση με παρέμβαση Τσίπρα ή με κατάθεση της τροπολογίας για «μαύρο-εξπρές» στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν, η κυβέρνηση φαίνεται πως αλλάζει τακτική, μετά το αναμενόμενο ναυάγιο στη συγκρότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Έτσι, επιχειρεί μέσω των νέων δηλώσεων Παππά να μεταφέρει ξανά την πίεση στην πλευρά των δικαστών του ΣτΕ. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ευθέως ότι σε περίπτωση που ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός από το Ανώτατο Ακυρωτικό, θα επιστρέψουμε στο παλιό τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο χαρακτήρισε «καθεστώς ανομίας».
Παράλληλα, έκανε λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα, των καναλαρχών που επηρεάζουν τη Δικαιοσύνη.
Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, πάντως, κοινός τόπος από την αντιπολίτευση ήταν ότι θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής, ώστε πρώτα να υπάρξει απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά και στη συνέχεια να συζητηθεί η συγκρότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη δική του πλευρά, πήρε το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και ανέβασε τους τόνους, εστιάζοντας στις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, καταλογίζοντας δόλο στον πρωθυπουργό και κάνοντας λόγο για «παρακράτος ανομίας».
Πάντως, ο κ. Παππάς πήρε σαφείς αποστάσεις από το περιστατικό της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων του δικαστή του ΣτΕ από την «Αυγή». «Είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε. Δεν αφορούν κανέναν, να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: