Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ-ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ

ΔΩΣΕ...ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ..ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ......
Το μιλιταριστικό σαιτ, που λειτουργεί ως φερέφωνο του αρχηγού των ακροδεξιών ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένου αποκαλύπτει την πρόθεση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει όλα τα πολεμικά αιτήματα που έχουν τεθεί στις διαπραγματεύσεις της με τον Πρόεδρο Τραμπ.
Γίνεται λόγος λοιπόν για τα Αμερικανικά uav MQ-9 Reaper που πρόκειται να εγκατασταθούν σε ελληνικές αεροπορικές βάσεις και πιο συγκεκριμένα σε Λάρισα και Ανδραβίδα.Ο στόχος αυτής της επικοινωνιακής επίθεσης της κυβέρνησης μέσω διαρροών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι να παραπλανηθεί ο λαός μας καθώς η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει ένα πρόσωπο "διαπραγματευτή έναντι των ΗΠΑ".
Στην πραγματικότητα όμως, οι σχετικές συζητήσεις είχαν αρχίσει επί υπουργείας Δ.Αβραμόπουλου το 2013. Τα αμερικανικά αιτήματα που δεν τόλμησαν να ικανοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ικανοποιούνται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση καθώς αμερικανικά κλιμάκια βρίσκονται στην Ελλάδα για να δουν ξανά τις δύο αεροπορικές βάσεις που τους ενδιαφέρουν.
Σ΄ αυτές θέλουν να φέρουν MQ-9 Reaper για να έχουν τη δυνατότητα κατασκοπείας και βομβαρδισμού των λαών σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Την παραχώρηση των εν λόγω βάσεων, η ελληνική κυβέρνηση την χρησιμοποιεί και ως διαπραγματευτικό χαρτί για να διεκδικήσει μεταχειρισμένα αμερικανικά οπλικά συστήματα -που βεβαίως θα κοστίσουν πανάκριβα στον λαό μας-, τα οποία κρίνονται απαραίτητα στον νέο γύρο όξυνσης του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αλλά και για την εξυπηρέτηση του διευρυμένου πολεμικού-κατασταλτικού ρόλου που διεκδικεί ο ελληνικός αστικός κόσμος, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να επιβάλλουν τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας στην ίδια ακριβώς περιοχή που εντοπίζονται στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ αλλά και των Ελλήνων αστών. Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί που έχουν στο επίκεντρο τους το ενεργειακό ζήτημα, αλληλοσυνδέονται όμως με συνολικότερες πολιτικές και οικονομικές βλέψεις.
Και φυσικά, παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, η πρόθεση της να ικανοποιήσει τα αμερικανικά αιτήματα δεν σταματούν σε Λάρισα και Ανδραβίδα! 
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας: 
Η σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας αναζωπυρώνει τα σενάρια εγκατάστασης πυρηνικών στον Άραξο
Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: