Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ; - ΒΙΝΤΕΟ

Σε καινοτόμους Ορίζοντες ο Δήμος Λαμιέων, ο οποίος συμμετέχει μαζί με άλλες 4 μεγάλες Ευερωπαϊκές πόλεις, στο Horizon 2020.
Η Λαμία εισέρχεται δυναμικά στο χάρτη των πρωτοπόρων Δήμων της Ευρώπης και προετοιμάζεται να υποδεχθεί μελλοντικά την αυτοματοποιημένη κινητικότητα!
Στις πέντε (5) Ευρωπαϊκές πόλεις που θα λειτουργήσουν αυτοματοποιημένες γραμμές λεωφορείων χωρίς οδηγό, εντάσσεται πλέον και η Λαμία η πρόταση της οποίας με την ονομασία «Έξυπνα λειτουργικά συστήματα αυτοματοποιημένων οχημάτων στον αστικό ιστό» εγκρίθηκε για συμμετοχή στο Πρόγραµµα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Καινοτοµία Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020),

Ο θεματικός τομέας φέρει το διακριτικό τίτλο «FABULOS: Pre-Commercial Procurement of Future Autonomous Bus Urban Level Operation Systems» και όπως μεταφράζεται περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα εξέλιξης των καινοτομικών προτάσεων μέσω προ-εμπορικών δημόσιων συμβάσεων.
Στη Δράση συμμετέχουν εκτός της Λαμίας και οι πόλεις Πόρτο, Ελσίνκι, Ταλίν και Χέλµοντ με συνολικό προϋπολογισµό 7.774.999,50 Ευρώ, εκ των οποίων περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στη Φθιωτική πρωτεύουσα.
Την ιδέα και τους στόχους που θέτει ο Δήμος μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος περιέγραψε στην κάμερα του LamiaReport ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης.



lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: