Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ο «ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΤΗΣ κας ΜΠΑΖΙΑΝΑ

Πέρασα τα πέντε, πιο ενδιαφέροντα λεπτά της ημέρας, διαβάζοντας τη συνέντευξη της συζύγου του πρωθυπουργού κας Μπέτυς Μπαζιάνα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», γιατί κατάλαβα πως σ’ αυτή τη χώρα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που ζουν στο δικό τους, «γυάλινο  κόσμο», αλλά και οι σύζυγοί τους, που τις περισσότερες φορές είναι και οι άτυποι σύμβουλοί τους.
Δεν βλέπουν, δεν ακούν, ούτε καν ρωτούν.
Θαυμάζω όμως το θάρρος και τη γενναιότητα που χρειάζεται μια σύζυγος πρωθυπουργού να βγει δημόσια με συνέντευξή της να υπερασπιστεί την πολιτική του συζύγου της. Δεν το έχουμε συνηθίσει. Εύχομαι όμως να ακολουθούσουν και άλλες σύζυγοι πολιτικών το δρόμο της, γιατί έτσι θα καταλάβουμε περισσότερο την ψυχοσύνθεση όσων μας κυβερνούν.
Για να συναινέσει πάντως ο κ. Τσίπρας σε μια δημόσια υπεράσπισή του από τη γυναίκα του, δείχνει πως είναι πολύ πιεσμένος αυτό το διάστημα.
Και δεν είναι τυχαίο ότι όλη η συνέντευξη διαπνέεται από μια προσπάθεια ηρωοποίησης του Αλέξη Τσίπρα,
εμβαπτισμένη στα νάματα μιας Αριστεράς, που έχει όμως προδοθεί από τα μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ . Γι’ αυτό στόχος είναι να ξυπνήσει τους απογοητευμένους με το μήνυμα «εμείς δεν προδώσαμε, εμείς αναγκαστήκαμε».
Και το λέει καθαρά η κα Μπαζιάνα ότι ο σύζυγος της «αναγκάστηκε να δεχτεί μια συμφωνία που δεν την ήθελε έτσι». Έκανε δηλαδή ό, τι και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί.
Κι  όμως αυτούς αποκαλούσε ο κ. Τσίπρας «γερμανοτσολιάδες», ενώ η κα Μπαζιάνα τον κ. Τσίπρα «αγωνιστή».
Μας επισημαίνει επίσης ότι ο σύζυγός της ήθελε «να οδηγήσει τελικά στο τέλος της ηγεμονίας των ισχυρών, στο τέλος της παράλογης λιτότητας».
Εδώ τον παρουσιάζει, πιστεύω άθελά της, ως αποτυχημένο πρωθυπουργό, γιατί ούτε το ένα κατάφερε ούτε το άλλο. Κι όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά και με δική του υπογραφή η λιτότητα θα συνεχιστεί έως το 2022 όπως και η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, στην οποία δεν προχώρησαν οι προηγούμενοι μέχρι το 2115.
Διερωτάται για το δημοψήφισμα «πώς είναι δυνατόν να υποτιμήθηκε τόσο η γνώμη ενός λαού από τους ισχυρούς-δυνάστες του; Ποια δημοκρατία των ισχυρών μπορεί να αγνοήσει την επιλογή ενός λαού να ακολουθήσει άλλο δρόμο;».
Εδώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ζητήσει  μια καθαρή απάντηση από τον σύζυγο της, γιατί το «όχι» το έκανε «ναι» σε μια μέρα. Γιατί κάθισε στην καρέκλα και ακολούθησε μια πολιτική αντίθετη με την ιδεολογία του και τους αγώνες του, μια πολιτική που δεν πίστευε και δεν παραιτήθηκε, όπως οι άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ;
Αποκαλεί τους δανειστές «μια τιμωρητική, φασιστική μπότα» και εγώ να συμφωνήσω μαζί της και να υπερθεματίσω, αλλά αν δεν κάνω λάθος, ο σύζυγος της συναγελάζεται μαζί τους,  απένειμε δημόσια εύσημα στην κα Μέρκελ, στο Παρίσι συναντούσε μυστικά εκπροσώπους των Rotschild ακόμα καλά λόγια είχε να πει και για την κα Λαγκάρντ.
Συμπέρασμα, τα ψέματα και η πολιτική της παραπλάνησης δεν αποτελούν προνόμιο μόνο του κ. Τσίπρα, αλλά συνιστούν τη βασική φιλοσοφία μιας παρηκμασμένης λαϊκίστικης σκέψης που αυτοαποκαλείται αριστερή και προσπαθεί ξανά να παραπλανήσει τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.
Η καλύτερη συμβουλή που έδωσε με τη συνέντευξή της η κα Μπαζιάνα είναι πως οι πολιτικοί πρέπει να κάνουν ψυχανάλυση. Θα τους βοηθήσει να δουν τον πραγματικό κόσμο μακριά από τις καρέκλες τους, είτε βρίσκονται στο Μαξίμου είτε στο Πανεπιστήμιο...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Μπαζιάνα είναι ο ορισμός του μέσου ψεκασμένου Ελληναρά,Συριζανελοχρυσαυγίτη, του καφενέ,του χαβαλέ και του φραπεδόμαγκα λεβεντομαλάκα με το γαμάτο το DNA,που πιστεύει πως αν κάνουμε ένα δημοψήφισμα και αποφασίσουμε με 90% ας πούμε πως οι Ευρωπαίοι είναι όλοι μαλάκες,οι πιστωτές πρέπει να μας χαρίσουν τα δανεικά,πως πρέπει να τους πηδήξουμε τις γυναίκες επειδή έτσι αποφασίσαμε στο δημοψήφισμα και πρέπει να μας χαρίσουν και 2 τρις ευρώ,ε τότε πρέπει να τα αποδεχθούν όλα.
Αν δεν τα αποδεχθούν τότε ''αγνοούν τη λαϊκή δημοκρατική έκφραση του λαού μας''.
Τόσο απλά,απλοϊκά και ψεκασμένα.
Να μην ξεχνούν επίσης οι ''γκάνγκστερς'' πως έχουμε και το γονίδιο ''Ε'' που δεν το έχει κανένας άλλος λαός, γνώμη μου.😜
Αυτή λοιπόν είναι επιστήμονας και σύζυγος-σύντροφος Πρωθυπουργού.
Άλλα νέα εσείς,όλα καλά;