Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ!

Σε προκλήσεις που έχουν στόχο να “παίξουν” με τα νεύρα των ελληνικών δυνάμεων που περιπολούν στο Αιγαίο, προχωρούν οι Τούρκοι. Προκαλούν εκ του ασφαλούς με μοναδικό στόχο την δημιουργία εντυπώσεων. Σ΄ αυτή την τακτική εντάσσεται και η πρόκληση που έγινε την Τετάρτη από το “ζωηρό” αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, το οποίο και “έγραψε” 30 παραβιάσεις!
Το αεροσκάφος CN-235, πέταξε κοντά στο πεδίο βολής Άνδρου αλλά αυτό δεν ήταν η μοναδική πρόκληση. Στην περιοχή έπλεε πυραυλάκατος του Στόλου μας. Το τουρκικό CN-235 έκανε βόλτες στην περιοχή που έπλεε η πυραυλάκατος για αρκετή ώρα, αγνοώντας τις συνεχείς κλήσεις για να απομακρυνθεί. Προφανώς έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τελικά το τουρκικό κατασκοπευτικό αποχώρησε όταν κατάλαβε ότι το παιχνίδι των προκλήσεων μπορεί να έπαιρνε διαστάσεις.
Δεν είναι το μοναδικό επεισόδιο στο Αιγαίο,
από το οποίο πάντως οι Τούρκοι έχουν αποτραβηχτεί από την ανακοίνωση της προκήρυξης των εκλογών. Ωστόσο συνεχίζουν να κάνουν αιαθητή τη παρουσία τους με επεισόδια όπως αυτό με το CN -235, αλλά και με ασκήσεις όπως αυτή που αποκάλυψε Militaire.gr, στο σενάριο της οποίας συμμετέχει και σκάφος του ψευδοκράτους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: