Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ - ΒΙΝΤΕΟ

Ανδρεας Παπανδρεου: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι ανυποχώρητος σε ότι αφορά την πρόκληση των Σκοπίων. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε αναγνώριση (de jure και  de factoεφ΄ όσον το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιηθεί με επιθετικό ή όχι στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων»!
Κωνσταντίνος Καραμανλής:Ελπίζω συνεπώς ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι…Eλληνική
Ο Ανδρέας Παπανδρέου λατρεύτηκε ως πολιτικός ηγέτης εθνικού βεληνεκούς και ποτέ κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του. Περιστοιχίσθηκε από σοβαρούς ανθρώπους που στελέχωναν το επιτελείο του στην άμυνα και τα εξωτερικά. Όπου έκανε αβλεψίες, είχε τον ανδρισμό να βγεί και να το πει ευθέως.
Στην υπεράσπιση της Μακεδονίας,  έδωσε παράδειγμα ηγεσίας. Η παρακαταθήκη του εμπνέει ακόμα. Υλοποιώντας την εθνική ευαισθησία και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεν απέτυχε να κάνει κυβερνητική πράξη όσα ο πολύς λαός αντιλαμβάνεται διαισθητικά στην διαχρονική του σοφία.
Όταν οι ξένοι ξεπέρασαν τον χειρότερό τους εαυτό σε εκβιασμούς και πιέσεις, έκλεισε τα σύνορα με την εχθρική γειτονική χώρα και επέβαλε εμπάργκο. Ποτέ δεν δέχθηκε υποδείξεις για απεμπόληση της Μακεδονίας ως εθνικού κεφαλαίου. Φέρθηκε υπεύθυνα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και χαλύβδωσε με την συστράτευσή του την εθνική κόκκινη γραμμή: το όνομα της Μακεδονίας δεν διατίθεται σε άλλους
.Η εθνική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου έκανε κυβερνητική πράξη το δάκρυ του μεγάλου Καραμανλή και τις σκέψεις όλων των Ελλήνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: