Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Άμφισσα
 Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Άμφισσας, που έχουν εφαρμοστεί τους τελευταίους πέντε μήνες,  έχουν προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματίες της πόλης, σύγχυση στους επισκέπτες και ερωτηματικά  στους κατοίκους .
Κατά το προτελευταίο Διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕ Φωκίδας , εκπρόσωποι των επαγγελματιών της Άμφισσας, που βρίσκονται στην καρδιά των κυκλοφοριακών αυτών ρυθμίσεων μας κατέθεσαν  ένα υπόμνημα με 119 υπογραφές επαγγελματιών, ζητώντας να επανεξεταστεί το νέο καθεστώς κυκλοφορίας στην πόλη.
Στην συνέχεια μας εξήγησαν τους λόγους που έφτασαν σε αυτήν την πρωτοβουλία και ζητήθηκε από το Επιμελητήριο να ανοίξει και πάλι η συζήτηση του θέματος,
κάτι που έγινε δεκτό τόσο από τον πρόεδρο όσο φυσικά και από τη δική μας παράταξη.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Βασίλης Αυγερινός πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο και συμφωνήσανε να διεξαχθεί ανοιχτός διάλογος μεταξύ των επαγγελματιών της πόλης ,του Δημάρχου και του Επιμελητηρίου.
Το Επιμελητήριο ως σήμερα δεν έχει πάρει θέση στο τόσο σημαντικό θέμα ,παραμόνο έπαιξε τον ρόλο του διαμεσολαβητή  του Δήμαρχου με τους επαγγελματίες, μιας και εκείνοι ως τότε δεν είχαν κάποιο ενεργό σύλλογο για να μπορέσουν να  προωθήσουν θεσμικά το αίτημα τους αυτό.
Θεωρούμε ότι το Επιμελητήριο όπως άλλωστε ορίζει και ο καινούργιος Επιμελητηριακός Νόμος, έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και οφείλει να πράττει και να αποφασίζει για το συμφέρων των επαγγελματιών.
 Είναι υποχρέωση μας να παίρνουμε θέση σε Θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες και φυσικά να λέμε τόσο την γνώμη μας όσο και να προβάλουμε τις προτάσεις μας ,γιατί αυτός είναι και ένας από τους Θεσμικούς μας ρόλους.
Η Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση ,κατανοώντας  τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά της Άμφισσας τασσόμαστε υπέρ των επαγγελματιών και θεωρούμε ότι η μελέτη εφαρμόστηκε αποσπασματικά και πολύ βιαστικά .
Σε κάθε πόλη ανεξαρτήτως πληθυσμού, οι αλλαγές γίνονται με γνώμονα το καλό των πολιτών ,των επαγγελματιών και των επισκεπτών αυτής.
Βλέποντας σήμερα, πέντε μήνες μετά, πως ο χώρος για τις θέσεις στάθμευσης είναι υπό κατασκευή, ερωτηματολόγια μοιράστηκαν στους επαγγελματίες και γενικότερα υπάρχει ένα παράθυρο ανοιχτό για διάλογο, οφείλουμε για ακόμα μία φορά να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε διεξοδικά τα όποια «κακός κείμενα» εφαρμόστηκαν από την εν λόγο μελέτη, κάτι που αποδείχτηκε και με την πρόσφατη εισαγγελική παρέμβαση.
"Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση "
                                                                                                                                         Νικόλαος Αλεξανδρόπουλος
                                                                                                                                         Β΄Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: