Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

(Κείμενο για επεξεργασία και συλλογική συνδιαμόρφωση)
Τα πραγματικά δεδομένα.
Ζούμε δραματικές στιγμές και ώρες αγωνίας για την τύχη μας ως λαός και έθνος.
Η Ελλάδα ως κράτος αντιμετωπίζει για πρώτη φορά, μια τόσο έντονη στην σύγχρονη ιστορία της δυσβάστακτη και αξεπέραστη, συνολική κρίση επιβίωσης. Ο δε ελληνισμός, κινδυνεύει να εξολοθρευθεί ολοκληρωτικά και να αφανισθεί.
Η συρρίκνωση μας σε όλους τους τομείς είναι τρομακτική και παράλογη. Χάθηκαν σταδιακά και καταστράφηκαν όλα τα περιφερειακά εθνικά κέντρα του ελληνισμού στην μεσόγειο και την ανατολή και εγκαταλείφθηκε το κοινό στρατηγικό σύνθημα που μας ενώνει: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
Η Κύπρος βρίσκεται μπροστά σε άμεσο κίνδυνο συνομοσπονδίας και υποταγής στην διζωνική κυριαρχία και στην καταδυνάστευση, υπό τον ζυγό των Τούρκων εισβολέων- εποίκων. Η Κυπριακή Δημοκρατία ως μία ενιαία και κυρίαρχη κρατική οντότητα βάλλεται πανταχόθεν,
η τουρκοκυπριακή μειονότητα μετονομάστηκε και αναβαθμίστηκε σε κοινότητα και σε λίγο θα αποκαλείται «συνιστών κράτος» και οι εκατοντάδες χιλιάδες έποικοι παραμένουν και σφετερίζονται τις ελληνικές περιουσίες, παρότι αυτό είναι διαρκές έγκλημα πολέμου. Εφαρμόζεται κάκιστα το ιμπεριαλιστικό δίκαιο του κατακτητή, το λεγόμενο «δίκαιο εδάφους». Όπου δηλαδή γεννηθεί κάποιος είναι η πατρίδα του. Σε αυτό το «δήθεν δίκαιο» στηρίζονται και οι Τούρκοι έποικοι στην Κύπρο, παρόλα τα καταδικαστικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Δεν έχουμε εθνική αστική τάξη να μας υπερασπιστεί και να ηγηθεί της ανάκτησης της εθνική μας κυριαρχίας. Δεν έχουμε κάν την Εθνική Λαϊκή Ενότητα που κάλυψε αυτό το κενό, ως διαταξική κοινωνική, πολιτική και δυστυχώς όχι παραγωγική συμμαχία, επί Ανδρέα Παπανδρέου.
Η χώρα μας παραδομένη στα χέρια της αεριτζίδικης και απάτριδος μεταπρατικής αστικής τάξης και του υπαλληλικού πολιτικού της προσωπικού, μετατρέπεται σε γερμανική νεοαποικία, και αντιμετωπίζει το φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης, της κοινωνικής αποσύνθεσης, της δημογραφικής συρρίκνωσης και της πολιτισμικής καταβαράθρωσης. Τα εισβάλλοντα από Ασία και Αφρική μεταναστευτικά ρεύματα, έξω από κάθε έλεγχο συνόρων και δίχως καμία κοινωνική προστασία και ασφάλεια του ντόπιου πληθυσμού, μετατρέπουν την Ελλάδα σταδιακά σε πολυπολιτισμική Βαβυλωνία κατακερματισμένη σε αυτονομημένες περιφέρειες, από μετοίκους που θα ιδρύουν το ένα μετά το άλλο μειονοτικά κόμματα, από γειτονικούς η απόμακρους λαούς. Η παράλογη και ιδεοληπτική πολιτογράφηση του κάθε παράνομα εισερχόμενου στην χώρα, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Η πλειοψηφία σήμερα των παιδιών της Ά Δημοτικού ανήκει σε παιδιά μεταναστών, που κακώς αυτόματα αποκτούν υπηκοότητα προτού τα ίδια αποφασίσουν στα 18 τους, αν αγαπούν αυτό τον τόπο και αν θέλουν να πολιτογραφηθούν ως Έλληνες πολίτες. Το φαινόμενο της γενικευμένης κρίσης, γιγαντώνεται από την επελαύνουσα χρεοκοπία λόγω της μεγάλης κλοπής που συντελέστηκε στο χρηματιστήριο το 1997, τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα, τις πλασματικές προμήθειες του δημοσίου, το κοστοβόρο και προκλητικά σπάταλο σχέδιο των ολυμπιακών αγώνων, την νοσοκομειακή και φαρμακευτική προμηθευτική απάτη, την άνιση απροστάτευτη ένταξη μας στο ελλειμματικό για την Ελλάδα Ευρώ, την εξαγορά του πολιτικού μας και υπηρεσιακού δυναμικού από τις γερμανικές κυρίως επιχειρήσεις, την οικονομική συναλλαγή που πέτυχαν οι απατεώνες διαβρώνοντας τα συνδικαλιστικά και συντεχνιακά ρετιρέ, την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, την πανάκριβη διάσωση των τραπεζών σε βάρος των ίδιων των καταθετών που εξανεμίστηκαν τα χρήματα τους, την τεχνητή υπερχρέωση και πτώχευση επιχειρήσεων από τους φυγαδεύσαντες στο εξωτερικό τα κλοπιμαία, την αλληλέγγυα ατιμωρησία των διαχειριστών με την ποδηγέτηση ακόμη και της δικαιοσύνης, την διάλυση του κοινωνικού ιστού από την κομματοκρατία και τα κυκλώματα νομής και κατανομής της εξουσίας στους ημετέρους. Η διαπλοκή κυριάρχησε και τα μέσα ενημέρωσης μετατράπηκαν σε μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Οι αλήθειες αποσιωπήθηκαν και όσοι αντιστάθηκαν, εξοντώθηκαν με ειδικές επιχειρήσεις σπίλωσης ή φίμωσης των απόψεων τους.
Η προσπάθεια ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας του Ανδρέα Παπανδρέου που ξεκίνησε το 1981 διεκόπη βίαια το 1996 στο όνομα του καπιταλιστικού εκσυγχρονισμού και στην άμεση υποταγή στα δυτικά κέντρα γεωπολιτικής στρατηγικής. Η εσωκομματική ήττα του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και η περιθωριοποίηση του αγνού ιδεολογικού του δυναμικού, το μετάλλαξε σε κόμμα του κατεστημένου το οποίο και έκτοτε εξυπηρέτησε, διευκολύνοντας όλες του τις σκοπιμότητες.
Εγκαταλείφθηκε πλήρως η πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα και εξαφανίστηκαν τα βιβλία και οι ομιλίες του. Το νέο κόμμα έγινε Νατοϊκό, τα στελέχη του συμμετείχαν στην (κλειστών και μυστικών συνεδριάσεων) λέσχη Bilderberg, η Ελλάδα από πρωταγωνιστής διεθνών και περιφερειακών πρωτοβουλιών ειρήνης, μετετράπη σε παράρτημα των αμερικανικών και των γερμανικών υπουργείων εξωτερικών. Συμμορφώθηκαν όλοι τους με «τας υποδείξεις». Ο χώρος συρρικνώθηκε και τροφοδότησε προσωρινά με τεράστιες δυνάμεις ψηφοφόρων τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χάθηκε ο πατριωτικός χαρακτήρας του Κινήματος.
Κραυγαλέα είναι η αδικαιολόγητη εχθρότητα στον Άσσαντ και η εξυπηρέτηση της παροτρυνόμενης, εκπαιδευμένης και εξοπλισμένης από την Τουρκία και τις ΗΠΑ ακραίας ισλαμικής και φανατισμένης ενάντια στους χριστιανούς μέχρι θανάτου, μισθοφορικής του αντιπολίτευσης. Η συνεπαγόμενη κρίση αρχών και αξιών διαπερνά όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής.
Όλοι μας πλέον γνωρίζουμε τι συνέβη, ποιοι έκλεψαν, ποιοι ανήκουν στο φθαρμένο παλιό και τι εκπροσωπούν. Όλοι βλέπουμε την ατιμωρησία και την πολιτική απροθυμία και την αμέλεια να αποδοθεί αυταπάγγελτα δικαιοσύνη από τμήματα του δικαστικού σώματος.
Απέναντι σε αυτές τις σκληρές και αναμφισβήτητες διαπιστώσεις, αντιπαραθέτουμε σήμερα τις προτάσεις και τις θέσεις μας.
Στόχος μας ο αναπροσανατολισμός του λαϊκού κινήματος.
Μέλημα μας η ανασυγκρότηση του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου.
Επιδίωξη μας να δώσουμε την σκυτάλη στην νέα γενιά.
Δέσμευση μας να επανεξοπλίσουμε με θέσεις τον αποϊδεολογικοποιημένο πολιτικό χώρο της δημοκρατικής παράταξης.
Εμείς δεν είχαμε αυταπάτες, δεν γίναμε ουρές του συστήματος, δεν τρέξαμε για καρέκλες και όταν τις είχαμε τις θυσιάσαμε συγκρουόμενοι με το κατεστημένο. Ο καθείς από το μετερίζι του έδωσε μάχες και έκλεισε τον προσωπικό πολιτικό του κύκλο. Τώρα είναι η ώρα των νέων αγωνιστών, των επίκαιρων μεγάλων αποφάσεων, που όλοι μαζί θα λάβουμε με αίσθημα ιστορικού χρέους και ατομικής ευθύνης.
Τι να κάνουμε;
Οφείλουμε να απαντήσουμε με θάρρος, εμπειρία και γνώση.
Επειδή δεν υπάρχει και δεν αναδείχνεται ένας νέος εθνικός ηγέτης με χαρισματικά στοιχεία, προτείνουμε την ισότιμη συλλογική συνευθύνη, όσων συμμετάσχουν στην αναγέννηση του χώρου και την σύσταση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου.
Η Δημοκρατία και το Κίνημα.
Τόσο τα κόμματα όσο και οι θεσμοί έχουν καταστραφεί από την κατάχρηση εξουσίας. Οι ως τώρα παγκόσμιες αντιθέσεις και η πάλη σοσιαλισμού-καπιταλισμού έχουν ισοπεδωθεί, από την παγκόσμια επικράτηση της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής μορφής των παραγωγικών σχέσεων.
Η παραδοσιακή διάκριση δεξιά -αριστερά έχει ξεπεραστεί υπέρ του καπιταλισμού και του εκάστοτε νεοκαπιταλισμού. Αυτό το τεχνητό πλεόν δίπολο δεξιάς-αριστεράς, ενέχει τον εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο. Είναι ένας ιδιότυπος πνευματικός εμφύλιος καταστροφικός για την τύχη του έθνους. Τα κόμματα μιμητές και μεταφραστές ξένων και αναντίστοιχων από την ελληνική πραγματικότητα προτύπων, είναι πλήρως αναξιόπιστα. Η αυτόχθων ελληνική διανόηση δεν έχει απαντήσει ακόμη επαρκώς. Το προοδευτικό περιεχόμενο της παραδοσιακής, της νεωτερικής-εκσυγχρονιστικής και της νέας αριστεράς έχει καταντήσει κακέκτυπο της αμερικανικής παρακμιακής κοινωνίας. Αυτές τις ψευδείς αξίες της υποκουλτούρας έχουν υιοθετήσει και οι ηγετικές δυνάμεις της δεξιάς απόχρωσης. Μέσα σε αυτό εμπεριέχεται και η αντιχριστιανική εκστρατεία, που θέλει την πλήρη αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας. Δίχως τον αγαπητικό αλληλέγγυο συγχωρητικό χριστιανισμό και την ελληνική γραμματεία δεν έχουμε μέλλον.
Είμαστε μάρτυρες μια καταιγιστικής προπαγάνδας. Βάλλεται η ιστορική αλήθεια και αποσιωπάται με ολοκληρωμένο σχέδιο εξανδραποδισμού των Ελλήνων. Θέλουν να αλλάξουν-αντικαταστήσουν τον λαό με εισαγόμενους πληθυσμούς και να γεμίσουμε γενίτσαρους και υποτακτικούς. Η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη, έχουμε λαμπρή ιστορία, μοναδικό οικουμενικό πολιτισμό και είμαστε αυτόχθων λαός. Θα υπερασπιστούμε την ταυτότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας. Δεν χαρίζουμε και δεν παραχωρούμε ούτε έδαφος, ούτε ιστορία, ούτε το μέλλον των παιδιών μας.
Είμαστε ο λαός με το μοναδικό φιλότιμο και τα απαράμιλλα φιλοξενικά αισθήματα, δεν είμαστε ούτε ξενοφιλικοί, ούτε εχθροφιλικοί, ούτε μεταναστολάγνοι.
Υπερασπιζόμαστε το έθνος- κράτος μας και δεν είμαστε χώρα με ανοικτά σύνορα ελεύθερης διάβασης και εγκατάστασης κανενός.
Δεχόμαστε να έχουμε μετανάστες με μέτρο και αρθμό, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να καταντήσουμε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα δίχως πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Διακρίνουμε την έννοια και το περιεχόμενο των όρων υπηκοότητα, που αποδίδεται και αφαιρείται σε τρίτους και ιθαγένεια που έχουν μόνο οι Έλληνες το γένος. Άλλο λοιπόν πολιτογράφηση και ισονομία και άλλο δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όποιον με το έτσι θέλω, έρχεται δίχως την άδεια μας και εγκαθίσταται στην χώρα μας. Η επιχείρηση του εξαναγκασμού της Ελλάδας να γίνει πολυπολιτισμική χώρα, σκοπό έχει την αποσύνθεση της, μέσω της εσωτερικής σύγκρουσης εισαγόμενων εθνοτήτων.
Είμαστε απέναντι στην ακροδεξιά, τον ναζισμό και τον φασισμό. Και για να είμαστε ξεκάθαροι σεβόμαστε τους μουσουλμάνους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανεχόμαστε τους ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές και αποκεφαλιστές.
Όπως είμαστε και ενάντια στους εθνοαποδομητές και εθνομηδενιστές που αρνούνται την εθνική μας κυριαρχία και υπόσταση. Αυτό το δίπολο είναι στείρο αντιδημοκρατικό και ανθελληνικά ρατσιστικό. Προσβάλλει την αισθητική, τις αξίες και τα ανθρώπινα ιδεώδη μας. Είτε εκφράζεται ως φιλοχουντικό, είτε ακόμη και ως σταλινικά δικτατορικό, με οιαδήποτε ολοκληρωτική εκδοχή. Είτε είναι ολοκληρωτική η προσέγγιση είτε αναρχίζουσα, σε όλες τις περιπτώσεις είναι ύποπτη για εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών. Είτε είναι ο στρατολογημένος με ναρκωτικά και χρήμα όχλος του Σόρος, είτε είναι τα νέα τάγματα θανάτου της χιτλερικής εκδοχής.
Γιαυτό πρεσβεύουμε την ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.
Ζητάμε την άμεση αποβολή από τον πολιτικό στίβο όλων των πολιτικών υπηρετών της μεταπρατικής αστικής τάξης, όλων των απολογητών της εξάρτησης και της υποταγής.
Λέμε ξεκάθαρα ότι αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας.
Για να τους ξεβράσει το Λαϊκό Κίνημα, πρέπει να ιδρυθεί ο νέος πολιτικός του φορέας.
Η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.
Για να ανήκει πάλι η Ελλάδα στους Έλληνες χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα που θα την απελευθερώσει.
Πρώτα από όλα να βγούμε από τα ψεύτικα δίπολα που θέλουν να μας παγιδεύσουν.
Μνημόνιο-αντιμνημόνιο.
Ευρώ- Δραχμή.
Λέμε ξεκάθαρα ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αυτόκεντρη ανάπτυξη. Ναι στην διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου αυτάρκους παραγωγικού και ελληνότροπου καταναλωτικού προτύπου. Να στηρίξουμε την κοινωνική οικονομία, κυρίως των ελληνικών καταναλωτικών και παραγωγικών η μεταποιητικών συνεταιρισμών. Αν δεν ισοσκελιστεί και γίνει πλεονασματικό κιόλας, το εμπορικό μας ισοζύγιο θα είμαστε καταδικασμένοι για πάντα. Δεν συμφωνούμε στα νεοφιλελεύθερα μέτρα του μνημονίου. Μόνοι μας θα πρέπει παράλληλα, να λάβουμε αποφάσεις, για την απαγκίστρωση μας από συντεχνιακά συμφέροντα προς κοινό όφελος. Λέμε ναι στο προστατευτισμό των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όχι στην επιδοτούμενη αεργία του οιουδήποτε. Λέμε ναι στην κοινωνική ένταξη των αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων, όχι όμως στην δωρεάν επιδοματική τους σε χρήμα και είδος συνδρομή στην επιλογή τους για γκετοποίηση, όταν αρνούνται πχ οι Ρομά να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Η κοινωνική ένταξη είναι αδιαπραγμάτευτη.
Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι ένα οδυνηρό ενδεχόμενο, καθώς δεν ευρισκόμαστε σε οικονομική ισχύ, αλλά σε κατάσταση υπέρογκου δημόσιου εξωτερικού χρέους. Αν βρεθούμε αναγκαστικά, πρέπει να πούμε την αλήθεια στον λαό για πόσο θα υποφέρει, να είναι ο ίδιος ενημερωμένος και αποφασισμένος. Καθώς θα χρειαστούν ειδικά μέτρα προστασίας των συναλλαγών. Και δεν είμαστε να το ομολογήσουμε, καλά οργανωμένοι ως χώρα, για να αντέξουμε τον διεθνή οικονομικό πόλεμο και την κερδοσκοπία του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Οι νέες διεθνείς συμμαχίες απαιτούν μεγάλη προσοχή και οφείλουν να βασίζονται σε ξεκάθαρες συμφωνίες αμοιβαίων συμφερόντων. Δεν υπάρχουν σωτήρες δίχως ανταμοιβή και ζητάνε στο ακέραιο, την απόλυτη αποζημίωση τους.
Απαιτούμε την εφαρμογή του άρθρου 1 της Ε.Ε περί κοινοτικής αλληλεγγύης. Είναι αδιανόητο, παράνομο και καταχρηστικό, κράτος να δανείζει κράτος, με τόκο εντός της ενιαίας οικονομικής ζώνης της ΕΕ.
Υπάρχουν «επαναστάτες» που είναι αντιμνημονιακοί μέν, αλλά ενδοτικοί δε στα εθνικά θέματα. Για μας δεν υπάρχει βήμα πίσω από το εθνικό δόγμα, «Δεν χαρίζουμε στα Σκόπια το όνομα μας». Όποιοι το κάνουν είναι αργυρώνητοι η εθελόδουλοι του νεοταξικού συστήματος.
Επαναφορά στην αντιστασιακή εθνική γραμμή εδώ και τώρα.
Δεν υποχωρούμε στο Αιγαίο, προωθούμε την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, (άλλο θέμα η οριοθέτηση της με τους γείτονες). Λέμε όχι στην επαναφορά του σχεδίου ΑΝΑΝ στην Κύπρο και την νομιμοποίηση των εποίκων.
Το επιδοτούμενο από ξένα κέντρα πολιτικό παιχνίδι εναγκαλισμού των μειονοτήτων, συνάμα με την εισαγόμενη κατασκευή τους πρέπει να λήξει έγκαιρα. Σκεφθείτε ένα εκλεγμένο στο ελληνικό κοινοβούλιο, μειονοτικό κόμμα βουλευτών προερχόμενο από γειτονικούς λαούς, να θέτει ζήτημα αυτονομίας της Θράκης και Τσαμουργιάς. Είναι εγκληματικό ενδεχόμενο με σημερινούς πρωθύστερους υπαίτιους, που έχουν ονοματεπώνυμο.
Ζητάμε από την ορθόδοξο ελληνική εκκλησία, να στηρίξει ανά την χώρα τις πολύτεκνες χριστιανικές οικογένειες και μην τολμήσει να πεί κανείς, πως τάχα είναι ρατσισμός, να ενισχύεις του ομόθρησκους σου!
Η δημοκρατία ενοχλεί τους ακροδεξιούς φασίστες και ο πατριωτισμός τους ακροαριστερούς απάτριδες. Γιαυτό οι στείρες αυτές απολήξεις αποπροσανατολίζουν το λαϊκό κίνημα και το εγκλωβίζουν στον δογματισμό τον φανατισμό και τις ψυχώσεις τους.
Εμείς είμαστε η δύναμη της διαλεκτικής.
Όταν καταγγέλλουμε τον νεοφιλελευθερισμό, τον κτυπάμε ως επιτιθέμενο στο έθνος κράτος μας. Μην ξεχνάτε ότι δεξιοί νεοφιλελεύθεροι και αριστεροί εθνομηδενιστές έχουν την ίδια γραμμή για τα υποτιθέμενα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κατευθυνόμενες μειονότητες. Πολλές μάλιστα από αυτές τις κατασκευάζουν ως κοινωνικές, θρησκευτικές κλπ από κοινού.
Η ίδρυση του πολιτικού φορέα.
Η διαδικασία καθορίζει και τα αποτελέσματα.
Το υπάρχον διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό είναι εντελώς ακατάλληλο για τον ιερό σκοπό της πολιτικής αναγέννησης του χώρου. Είναι ηθικά διαβλητό και ανεπαρκές ιδεολογικά, συγχυσμένο θεωρητικά και δεν σκέφτεται αυτόβουλα. Διάβρωσε την νεολαία και δίδαξε αμοραλισμό και καριερισμό.
Για να βγούμε από την κρίση που είναι κατ εξοχήν θέμα πολιτισμού και αξιών να βρούμε πάλι την πηγή της έμπνευσης του Κινήματος. Να ξαναδιαβάσουμε και να μελετήσουμε την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η πραγματοποίηση ενός ανοικτού Συνεδρίου Θέσεων και η Προγραμματική Συμφωνία για ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση είναι πανεθνικό ζήτημα. Η άθλια διεφθαρμένη σημερινή κομματοκρατία καταδικάζει στον όλεθρο την χώρα, όσο συνεχίζει να μεσουρανεί και δεν καταρρέει.
Ο νέος πολιτικός φορέας οφείλει να βαδίσει πάνω στις ίδιες αξίες και αρχές που γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή μετάλλαξη των παραγώγων του, καμία σχέση δεν έχει με τις ρίζες του. Οι λογής ριζοσπάστες, να προσέχουν να κόβουν τις κακές ρίζες του σκοταδισμού, όχι αυτές των διαχρονικών αξιών, που φωτίζουν τον πνευματικό φάρο του Ελληνισμού και της Δημοκρατίας.
Έχουν καταντήσει σχεδόν όλοι τους μιμητικά αποβράσματα της άγριας και όχι πολιτισμένης, καπιταλιστικής Δύσης.
Η παραγωγή σύγχρονου πολιτικού λόγου, δεν προκύπτει με τίποτε από την βίαιη μετατόπιση του χώρου, από τα όρια των ιστορικών γραμμών που χάραξε ο Ανδρέας. Αυτό πληρώνουμε τώρα ως λαϊκό κίνημα. Αντίθετα η ολική επαναφορά σε αυτές τις ράγες του να είμαστε διεθνιστές επειδή είμαστε πατριώτες και να είμαστε πατριώτες επειδή είμαστε συνεπείς διεθνιστές είναι ο σωστός δρόμος.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Προτείνουμε την συνολική εκ θεμελίων ανασυγκρότηση του χώρου. Η αυτοοργάνωση είναι πάλι μονόδρομος. Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχουν σήμερα οι γενιές και οι συνιστώσες του 1974. Αντίθετα ο εναγκαλισμός με διαπλεκόμενες πολιτικές ομάδες και η σύγκληση με εκλογικούς όρους, είναι μια συναλλαγή άνευ ουσίας και αποτελέσματος.
Το κάλεσμα μας είναι σαφές. Οι νέες δυνάμεις πέραν της δεξιάς και της αριστεράς, να ολοκληρώσουν θετικά το εγκαταλελειμμένο πολιτικό σχέδιο της πολιτικής μεταρρύθμισης, βασισμένο στην ολοκλήρωση της εθνικής λαϊκής ενότητας.
Αυτή την υπέρβαση έχουμε ευθύνη να την φέρουμε όλοι σε πέρας. Με αυτήν θα ενωθούμε και μέσω αυτής θα πετύχουμε!
Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια: