Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

H ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ, ΓΝΩΣΤΗ ΚΙ ΩΣ "ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΠΕΤΥ", ΤΙΜΗΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΆΓΓΛΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!



«Τ' αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται»
9 Μαΐου 1956 η Αθήνα συγκλονίζεται, από το θάνατο 4 ανθρώπων από συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών οι οποίοι ζητούν την διενέργεια δημοψηφίσματος για την Ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο.
10 Μαΐου 1956 εκτελούνται δια απαγχονισμού από τους Άγγλους αποικιοκράτες οι δύο πρωτομάρτυρες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Μιχαήλ Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου 23 και 22 ετών αντίστοιχα. Οι σωροί των δύο ηρώων θάφτηκαν στα"Φυλακισμένα Μνήματα" ένα κοιμητήριο που οι Άγγλοι δημιούργησαν μέσα στις... κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας για να μην μετατρέπονται οι κηδείες των Ελλήνων αγωνιστών της Κύπρου σε μαζικά συλλαλητήρια και μαχητικές εκδηλώσεις . Μαζί τους βρίσκονται θαμμένοι ακόμη 11 ήρωες...
Όσο διατηρούμε την ιστορική μας μνήμη τόσο θα παλεύουμε για τη νίκη της ΖΩΗΣ ενάντια στις ιδεολογίες του θανάτου με όλες μας τις δυνάμεις και αργά η γρήγορα η δικαιοσύνη θα αποδοθεί !!! Κύπρος ελεύθερη ανεξάρτητη ελληνική!!!
Φυλακισμένα Μνήματα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΟΚΡΑΤΕΣ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ..
ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ..