Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

«ΔΕΣΜΟΣ!» Η ΜΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΙΣ (ΔΩΡΕΑΝ) ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ»...

Μέσω της ΜΚΟ που έχει ιδρύσει το 2012 η Νίκη Κεραμέως θα διατεθούν δωρεάν χειρουργικές μάσκες της εταιρίας «Πλαστικά Θράκης»
Η εταιρία είναι μία από τις δύο που απέκτησαν πρόσφατα μια νέα γραμμή παραγωγής στην Ξάνθη, όπως η πολυσυζητημένη Lariplast στη Λάρισα, για την παραγωγή χειρουργικών μασκών. Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ του ομίλου, θα διαθέσει το 50% της παραγωγής των δύο πρώτων μηνών δωρεάν σε όσους «δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τις απαραίτητες για την προστασία τους μάσκες». Η ποσότητα των μασκών των Πλαστικών Θράκης που θα διοχετευτούν σε φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας, ευπαθείς ομάδες και πολίτες που έχουν ανάγκη υπολογίζεται σε τουλάχιστον 2.000.000 τεμάχια
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «τη διαχείριση του έργου έχει αναλάβει το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ,

 που από τις πρώτες μέρες της πανδημίας στη χώρα μας έχει υλοποιήσει δράσεις για την ενίσχυση των πιο ευπαθών ατόμων».

Μια πιο προσεκτική ματιά στη Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΔΕΣΜΟΣ, σύμφωνα με τo tvxs.gr, δείχνει ότι πρόκειται για την εταιρία που έχει ιδρύσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το 2012, όταν και ανέλαβε πρώτη πρόεδρος. Μάλιστα το καταστατικό, υπογράφουν, μεταξύ άλλων, η πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά και αρκετά άλλα πρόσωπα από γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της Αθήνας.

Ο «ΔΕΣΜΟΣ», διαφοροποιείται από τις συνήθεις οργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με την έννοια ότι λειτουργεί ως ενδιάμεσος φορέας ανάμεσα σε δωρητές και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο. Το 2012, έτος ίδρυσης της ΜΚΟ, η νυν υπουργός Παιδείας δεν ήταν ακόμη στην πολιτική όμως είχε ενεργό ρόλο ως νομικός καθώς το 2014 ήταν μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το νέο πλαίσιο για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: