Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ

                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοροϊδία και περιφρόνηση των μισθωτών του              ιδιωτικού τομέα από τη Νέα Δημοκρατία
Ένα από τα μηνύματα των εκλογών της 21ης Μαΐου ήταν να αναλάβει το     ΠΑΣΟΚ τον ρόλο της γνήσιας προοδευτικής και αξιόπιστης αντιπολίτευσης, με τεκμηριωμένη δουλειά και πολύ αυστηρή κριτική εκεί που πρέπει. Και η  δουλειά αυτής της αντιπολίτευσης είναι να  καταδεικνύει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης και της ΝΔ, καθώς και όποιου άλλου περιφρονεί τη              νοημοσύνη του λαού.
Αυτό ήδη κάνουμε, αναδεικνύοντας την εξαπάτηση των μισθωτών του          ιδιωτικού τομέα, τη διγλωσσία και την υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας ως προς το πρόγραμμά της.
Συγκεκριμένα,
Στα προεκλογικά της σποτ η Νέα Δημοκρατία, υπόσχεται αύξηση κατά 25% των μισθών του ιδιωτικού τομέα, αλλά στο μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε πριν από μερικές εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεσμεύεται για    αυξήσεις μόλις 13%.
«Δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις            προεκλογικές μας υποσχέσεις» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης  μέχρι πρότινος    αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ομολογώντας την αναξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας, σε πλήρη αντιδιαστολή με τον   Κυριάκο Μητσοτάκη που σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΤ διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι «τα δικά μας μέτρα έχουν ενταχθεί στο μεσοπρόθεσμο, είναι ήδη κοστολογημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Είναι πλέον σαφής η εξαπάτηση.
 25% για προεκλογική κατανάλωση στην Ελλάδα, 13% στις Βρυξέλλες. Αυτή είναι η αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας που        αποδεικνύεται από το γεγονός ότι:
Άλλα λέει μέσα και άλλα έξω και ότι οι εξαγγελίες δεν συνάδουν με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση.
Έχει ενδιαφέρον η απάντηση του κ. Σκυλακάκη σε σχέση με την                                      κοστολόγηση. Δεν κοστολογήθηκε το πρόγραμμα της ΝΔ από τους          ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως επί τόσες εβδομάδες μας λένε. Ο κ.           Σκυλακάκης μάλιστα είπε «εντάξει, η κοστολόγηση δεν είναι δα και        μεγάλο θέμα». 
Ο κ. Σκυλακάκης στη Νέα Δημοκρατία δεν ανήκει; 
Η ΝΔ δεν ήταν που μας ρωτούσε πώς κοστολογούμε τα προγράμματα μας και ότι το δικό τους το έχει κοστολογήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας;
Γιατί τόσα ψέματα κύριοι της Νέας Δημοκρατίας;
Πληροφορούμε πρωτίστως τον λαό της Φωκίδας, αλλά και εσάς, ότι το       ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει χορηγός σας, όπως κάποιοι άλλοι, θα καταδεικνύει την ολιγωρία ή την αναξιοπιστία σας σε κάθε περίπτωση, όπως έκανε και στην περίπτωση του βουλευτή σας στη Φωκίδα, που με την αμετροεπή φράση «Η Φωκίδα είχε 50 χρόνια να δει μεγάλα έργα», προσπάθησε να μηδενίσει την ιστορία των πολιτικών κομμάτων που άσκησαν κυβερνητικό έργο από το 1974 μέχρι το 2019 στη Φωκίδα, κυρίως όμως του ΠΑΣΟΚ, για να υποστηρίξει σε ένα μονόλογο αυταρέσκειας, ότι στην 4ετία 2019-2023 πέτυχε ο ίδιος τα    πάντα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ούτε ένα νέο εργοτάξιο για τα «μεγάλα έργα», που παρουσίασε ως δικά του.
Πολίτες της Φωκίδας,
Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο  πραγματικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, με    γνήσιο προοδευτικό λόγο, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με σεβασμό στα   ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος, στη     διάκριση των εξουσιών, στη βιώσιμη ανάπτυξη, με οφέλη για όλους τους    Έλληνες. 

 
Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: