Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΟΛΟΜΒΙΑ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ

Πριν από μερικά χρόνια το «γίναμε Κολομβία» ήταν ένα σχήμα λόγου που διατύπωνε κυρίως ένα φόβο και όχι τόσο μια πραγματικότητα. Το χρησιμοποιούσαν όσοι ήθελαν να δείξουν την αύξηση της εγκληματικότητας και την αυθαίρετη λειτουργία, μια πραγματικότητα δηλαδή που δεν υπακούει σε κανόνες και για την οποία δεν υπάρχει τιμωρία.

Σήμερα η Ελλάδα έχει τα δικά της καρτέλ, οργανωμένη μαφία και την απαραίτητη διασύνδεση του εγκλήματος με το πολιτικό σύστημα, την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν σημειωθεί περίπου 20 δολοφονίες με πρωταγωνιστές και θύματα ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος. Για καθεμιά από αυτές τις δολοφονίες, που έχουν πλοκή και εικόνες κινηματογραφικής ταινίας, η μόνιμη επωδός των διωκτικών αρχών είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Προς τι λοιπόν η ανησυχία; Μπορούμε να μετράμε τους θανάτους, να μαθαίνουμε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και να κάνουμε την παραδοχή ότι γίναμε Κολομβία.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης μαφιόζοι εκτελεστές σκότωσαν στον Κορυδαλλό δύο «συναδέλφους» τους της μαφίας. Πλησίασαν το θωρακισμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν τα θύματα για προστασία, πυροβόλησαν με καλάσνικοφ μέσα από το μικρό άνοιγμα στο ένα παράθυρο και αφού σκότωσαν τον ένα, αποτέλειωσαν και τον δεύτερο που σύρθηκε αιμόφυρτος μέχρι το διπλανό γκαράζ.

Οι λεπτομέρειες του φονικού είχαν πλήρη αναπαραγωγή στα δελτία ειδήσεων με εξαίρεση μία. Το θωρακισμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι μαφιόζοι για την προστασία τους ανήκε στην εταιρεία του Γιάννη Αλαφούζου. Η θωρακισμένη και πανάκριβη Mercedes,

ανήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Μετά την αποκάλυψη η εταιρεία του Γιάννη Αλαφούζου εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία το θωρακισμένο όχημα ήταν παροπλισμένο και δεν ξέρει πώς βρέθηκε στα χέρια των ποινικών. Δηλαδή δεν απαντάει αν κάποιος το έκλεψε ή κάποιος άλλος το παραχώρησε για χρήση. Οπως καταλαβαίνουν όλοι, τα αυτοκίνητα, και μάλιστα τα θωρακισμένα, δεν είναι βελόνα στ’ άχυρα. Δεν εξαφανίζονται, δεν μεταφέρονται μαγικά και σίγουρα κάποιος τα κινεί.

Η περίεργη ιστορία όμως έχει κι άλλη διάσταση. Ο ένας από τους δολοφονηθέντες ήταν ο Βασίλης
Ρουμπέτης.
 Ο Ρουμπέτης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου. Ο άτυχος Φιλόπουλος συμμετείχε σε ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Λαυρίου το 2007.
Ο Ρουμπέτης όχι μόνο ήταν αυτό που λέμε «γνωστός στις αρχές», αλλά η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι είχε αναλάβει διάφορα συμβόλαια θανάτου. Εμφανιζόταν ως οδηγός ταξί και γι’ αυτό ήταν γνωστός στην πιάτσα της νύχτας ως «ο ταρίφας».

Ας κάνουμε μια παρένθεση. Στις 6 Απριλίου 2021 ένα πρόσωπο με είχε επισκεφτεί στο Documento και παρουσία του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη με είχε ενημερώσει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε απευθυνθεί σε άνθρωπο της νύχτας με το ψευδώνυμο «ταξιτζής» ή «ταρίφας» για να του αναθέσει το συμβόλαιο θανάτου μου. Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσημα στην εισαγγελία και σχηματίστηκε δικογραφία κατά του Φουρθιώτη. Ας κλείσουμε την παρένθεση και ας επανέλθουμε στην εκτέλεση των δύο μαφιόζων στον Κορυδαλλό.

Ο Ρουμπέτης όχι μόνο ήταν δηλωμένος χουλιγκάνος του Ολυμπιακού, αλλά δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες του που τον δείχνουν στα επίσημα της αγαπημένης του ομάδας. Πώς λοιπόν ο Ρουμπέτης, συνεργός στη δολοφονία του Φιλόπουλου του Παναθηναϊκού, με δράση στις οπαδικές εγκληματικές ομάδες που επικαλούνται τον Ολυμπιακό, βρίσκεται να προστατεύεται από το θωρακισμένο αυτοκίνητο του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου;

Υπάρχει κάποια διαβολική σύμπτωση που εμπλέκει την εταιρεία του Αλαφούζου με μαφιόζους; Ο επιχειρηματίας πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Φυσικά το θέμα δεν είναι οπαδικό.
Γιατί αν η Ελλάδα αναστενάζει και σκοτώνεται στα γήπεδα στο όνομα της ομάδας χρησιμοποιώντας μάλιστα επαγγελματίες του εγκλήματος ως εμπροσθοφυλακή ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι υπάρχουν υπόγειες σχέσεις, τότε μιλάμε για ένα μεγάλο στημένο εγκληματικό παιχνίδι.

Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν και από τον Γιάννη Αλαφούζο και από την αστυνομία.

Οι δολοφονίες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν κοινό στοιχείο τη σχέση των ανθρώπων της νύχτας με την αστυνομία και την εξουσία. Μια «παράλειψη» που έχει σημειωθεί κατ’ επανάληψη σε αυτά τα εγκλήματα είναι ότι τα τηλέφωνα των δολοφονημένων μαφιόζων δεν πάνε ποτέ για εγκληματολογική εξέταση ώστε να ερευνηθούν οι σχέσεις και οι επικοινωνίες τους. Οταν σκοτώθηκε ο αρχηγός της Greek mafia Σπύρος Παπαχρήστος το κινητό του ξεχάστηκε επί δύο και πλέον χρόνια στα συρτάρια της αστυνομίας. Το ίδιο συνέβη και στη δολοφονία του επιχειρηματία διανομής καυσίμων Γιώργου Μήτσου στα Γλυκά Νερά. Οταν τα τηλέφωνα εξετάστηκαν, και μάλιστα έπειτα από εσωτερικές κόντρες μες στην αστυνομία, αποκαλύφθηκε ότι οι μαφιόζοι συνεργάζονταν με ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας, με ανθρώπους του γραφείου του υπουργού αλλά και με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Ολα αυτά τα στοιχεία αποκαλύπτουν το επικίνδυνο πλέγμα διαφθοράς που έχει απλωθεί στη χώρα και όταν το επιλέγει ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του με καλάσνικοφ στο κέντρο της ευρωπαϊκής κατά τα άλλα πρωτεύουσας.

Δεν πρόκειται για απειλή της ασφάλειας του πολίτη ή για καταστάσεις που για λόγους λανθασμένων χειρισμών βρίσκονται εκτός ορίων. Είναι μια περίεργη κανονικότητα που ακουμπά την ίδια την κυβέρνηση.

Τι απαντά ο (πριν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση) υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μπροστά σε όσα συμβαίνουν και αποκαλύπτονται; Οτι ο λαός έχει αποφασίσει ψηφίζοντας με 40% τη Νέα Δημοκρατία. Αντίστοιχες δηλώσεις έχει κάνει και ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας το άλλο έγκλημα που εξελίσσεται αυτές τις μέρες, τον θάνατο τριών ανθρώπων γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να διακομιστούν σε νοσοκομείο. Γυναίκα πεθαίνει καθώς μεταφέρεται σε νοσοκομείο μέσα σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, μια 19χρονη έγκυος ξεψυχά περιμένοντας το ασθενοφόρο, αλλά ο Κουμουτσάκος έχει την απάντηση: «Ο λαός έκρινε στις εκλογές».

Φυσικά και ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος έχουν δίκιο. Ο κόσμος αποφάσισε στις εκλογές όχι κατά 40% θέλει για κυβέρνηση τη ΝΔ. Αυτό ναι, μπορεί να σημαίνει ότι χωρίς να το γνωρίζουν ή επειδή δεν το γνωρίζουν θα πεθαίνουν στους δρόμους. Το πρόβλημα είναι ότι ο Κουμουτσάκος και ο Θεοδωρικάκος το λένε ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα. Δεν τους ενοχλεί ο θάνατος ανθρώπων γιατί έχουν 40% σε ψήφους.

Πεθάνετε ήσυχοι. Εχετε τη συναίνεση της πλειοψηφίας που ψήφισε ΝΔ.

Καληνύχτα, Ελλάδα. Καλημέρα, Κολομβία.

Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης – Documento

Δεν υπάρχουν σχόλια: