Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΒΑΖΕΙ... ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ, Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΟ... ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε (ακόμη) μία δήλωση του Παύλου Πολάκη, η οποία ερμηνεύεται ακόμη και ως έμμεση παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές εάν μπουν κάποιοι από τους πολιτικούς του αντιπάλους φυλακή.
Κατά πληροφορίες, αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στον Ανδρέα Λοβέρδο, διατυπώνοντας παράλληλα και μια καινοφανή θεωρία: αναρωτήθηκε για ποιο λόγο να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στην προανακριτική διαδικασία και την κύρια ανάκριση και πρότεινε την κατάργησή της ακόμη και στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, μιλώντας ξανά για εμπόδια και καθυστερήσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Η αποστροφή Πολάκη έρχεται ως συνέχεια των απειλών του Πάνου Καμμένου, ο οποίος επέλεξε μ' αυτόν τον τρόπο να (αντ)επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και σε όλους όσοι του άσκησαν κριτική για τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ περί εναλλακτικού σχεδίου για το Σκοπιανό. Ο υπουργός Άμυνας απείλησε ότι όλοι αυτοί «θα πάνε μέσα»,
ενώ ετοιμάζεται σήμερα να περάσει το κατώφλι του Μαξίμου και να έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία ελπίζουν και οι δύο συγκυβερνήτες να λειτουργήσει εκτονωτικά.
Παράλληλα, η «σύσταση» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για φυλακίσεις πολιτικών του αντιπάλων γίνεται στη σκιά αναφορών και πληροφοριών - που τροφοδοτούνται κι από παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του κ. Πολάκη ή άλλων κυβερνητικών στελεχών - πως το επόμενο διάστημα και ως τιςεκλογές θα βγουν «σκελετοί από την ντουλάπα» και υποθέσεις που η κυβέρνηση θεωρεί σκανδαλώδεις, ούτως ώστε να πολώσει το κλίμα και να παίξει βρώμικο πόλεμο στην προεκλογική περίοδο.
Όπως ήταν λογικό, οι δηλώσεις Πολάκη προκάλεσαν θύελλα από την αντιπολίτευση. Το ακούσαμε και αυτό. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μην συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον Όρμπαν στη ΝΔ, ενώ ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον κ. Πολάκη», σημείωναν πηγές της ΝΔ. Ενώ το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Πανικόβλητοι μπροστά στην επερχόμενη καταδίκη τους από τον ελληνικό λαό, οι κολλητοί υπουργοί του κ. Τσίπρα φθάνουν στο κατάντημα να κατασκευάζουν ενόχους και να κατηγορούν την Δικαιοσύνη, γιατί δεν τους κάνει τα χατίρια. Τζάμπα παιδεύονται, τίποτα δεν τους σώζει».
Σε ό,τι αφορά τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από ένα διήμερο έντονης κριτικής για τον κ. Καμμένο και τους χειρισμούς του, αλλά και την πλήρη κάλυψη του υπουργού Άμυνας από τον πρωθυπουργό και την εμφανή προσπάθειά του να πέσουν οι τόνοι, το ενδιαφέρον στράφηκε στην εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας. Παρά το γεγονός ότι προεδρικοί και 53 συμφώνησαν στη «μοιρασιά» των 21 θέσεων με αναλογική εκπροσώπηση και κατέβασαν ισάριθμους υποψηφίους, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας προσφέρονται για εσωκομματικά συμπεράσματα.
Συγκεκριμένα, την πρωτιά κατέκτησε ο Αντώνης Κοτσακάς (62 ψήφοι σε σύνολο 133 ψηφισάντων), ο οποίος προέρχεται μεν από τους προεδρικούς, αλλά τύποις είναι «πασοκογενής». Δεν είναι τυχαίο, πάντως, ότι έχει αναλάβει εδώ και καιρό τον πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Τσίπρα, συνεπώς η πρωτιά του σαφώς κι έχει σχέση με αυτή την εξέλιξη. Δεύτερος ήταν (με 59 ψήφους) ο προερχόμενος από τους 53, Θοδωρής Δρίτσας, ενώ τρίτος ο Νίκος Παππάς (58 ψήφοι), ο οποίος βγήκε ενισχυμένος και γενικότερα και ειδικότερα, μετά την κόντρα του με τον Νίκο Φίλη για την ΕΡΤ, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε 40 ψήφους.
Κερδισμένη ήταν και η Ρένα Δούρου με 57 ψήφους (πέμπτη στη συνολική κατάταξη), ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα (47 ψήφοι), ενώ κατώτερες των προσδοκιών ήταν μάλλον οι επιδόσεις του Γιάννη Δραγασάκη (36 ψήφοι) και του Δημήτρη Τζανακόπουλου (33), με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να είναι 17ος σε σύνολο 21 υποψηφίων.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: