Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Η στήριξη Σαμαρά και ο ρόλος του Κώστα Σημίτη. Φουντώνει το τελευταίο διάστημα η φημολογία που θέλει τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα, να βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών ζυμώσεων, που έχουν ως απώτερο στόχο τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικών ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συναντήσεις και ραντεβού με στελέχη και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν αποστασιοποιηθεί από τον Ευ. Βενιζέλο, ενώ σε αντίθεση με τις πρώτες ημέρες της θητείας του ως υπουργού έχει αρχίσει να χτίζει πολιτικό προφίλ εντός και εκτός Ελλάδας, πραγματοποιώντας στοχευμένες εμφανίσεις σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.
Επίσης,
δεν έχει περάσει απαρατήρητη σε πολλούς βουλευτές η «πολιτικοποίηση» των παρεμβάσεων του, σε βάρος άλλων συναδέλφων του και ως θετικό αποτέλεσμα αντανακλάται στην υψηλή «βαθμολογία» που έχει στις δημοσκοπήσεις.
Το μεγάλο «όπλο» που διαθέτει ο κ. Στουρνάρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δείχνει να εμπιστεύεται στον απόλυτο βαθμό τον στενό συνεργάτη του.

Ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να έχει όμως και τη στήριξη του Κώστα Σημίτη, ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης σε διαδοχικές συζητήσεις και συναντήσεις που έχουν γίνει με την παρουσία του κ. Στουρνάρα και τη συμμετοχή των Λ. Παπαδήμου κ.α., ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών είχε αξιολογήσει ως αρνητική την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, υπονοώντας ότι παρέλαβε παράδεισο από τον Κ. Σημίτη.

Ο ίδιος ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας δηλώνει ενήμερος για τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο πολιτικό παρασκήνιο αναφορικά με την ίδρυση νέου κόμματος, ωστόσο, ξεκαθαρίζει με δήλωσή του «Δεν μιλάω με κάνεναν για τον σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα. Κοιτάζω μόνο τη δουλειά μου και τα όσα ακούγονται είναι ανοησίες και ψέματα»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: