Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ '' ΤΕΡΑΣ '' ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !
Ο φόβος ότι μπορεί να πληγεί περαιτέρω η ήδη τραυματισμένη κοινωνική συνοχή με την περιθωριοποίηση ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας λόγω της εφιαλτικής πραγματικότητας της ανεργίας, ταρακούνησε...
για τα καλά τους τρικομματικούς εταίρους οι οποίοι σπεύδουν άρον άρον να πάρουν μέτρα για την ανάσχεσή της.
Η αγωνία που υπάρχει στην κυβέρνηση για το «τέρας» της ανεργίας αποτυπώθηκε και στην ομιλία που έκανε,
πριν τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με την οποία εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία του για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προοπτική των νέων στην αγορά εργασίας. Σε Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν πως μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας, το τέλος των ελλειμμάτων και το «κούρεμα» η ανεργία αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο που μπορεί να τινάξει στον αέρα όλο το δημοσιονομικό πρόγραμμα με απώλειες εσόδων, φόρων, εισφορών οδηγώντας πιθανότατα ακόμη και σε πολιτική αποσταθεροποίηση.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης στη χθεσινή τρίωρη συνάντησή τους, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εργασίας Γ. Βρούτση αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση μίας δέσμης άμεσων μέτρων για τη στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων – σε πρώτη φάση αφού όλοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως όσο η χώρα είναι βυθισμένη στην ύφεση χωρίς απτές επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: