Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΙΤΕΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

Τοπικό μπλοκ, δημοσίευσε σήμερα φωτογραφίες από  παιδιά του Δημοτικού, που είχαν πάει εκδρομή στην πλαζ «Μαϊάμι» της πόλης μας της Ιτέας την ώρα που παίζουν. Αυτό εκτός από απαράδεκτο ηθικά, είναι και ποινικά κολάσιμο. Το απαράδεκτο χαζορεπορτάζ ενός που ανακάλυψε ότι είναι τάχα δημοσιογράφος, χωρίς να ξέρει ούτε τους στοιχειώδες κανόνες της δημοσιογραφίας, δείχνει τα παιδάκια που παίζουν για να καταλήξει τελικά στο εγκαταλειμμένο  κατάστημα.Είναι  ποινικά εκτιθέμενοι. Πρέπει οι γονείς οι καθηγητές και ο σύλλογος γονέων να αντιδράσουν προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη για να μαζευτούν επιτέλους οι «τρελοί επιστήμονες» που θέλουν να το παίξουν δημοσιογράφοι, και δουλειά δεν έχουν να κάνουν, κάθονται και φωτογραφίζουν μικρά παιδιά.  Και όλα αυτά,                                                                                                                                                                       
για να πουν στο τέλος  για το κατάστημα που είναι εγκαταλελειμμένο.(Ανήκει σε συμπολίτη μας που έχει αποβιώσει). Ντροπή αίσχος και αγραμματοσύνη  των ψετοδημοσιογράφων. Όσο για το κατάστημα πρέπει να γνωρίζουν οι  «πανέξυπνοι», είναι ιδιωτική περιουσία και κανένας δεν μπορεί να επέμβει να φωτογραφίζει, να διασύρει ,ούτε να μπαίνει μέσα. (Δεύτερη ποινικά κολάσιμη πράξη)                                                                                                       

5 σχόλια:

Καρτερία είπε...

Ο τίτλος του Κειμένου στο τέλος.
Σχετικά με την ουσία των πραγμάτων.
Δεν είμαστε εκεί για να ξέρουμε εάν ο φωτογράφος ήταν «γνωστός» ή «άγνωστος». Φέρουμε την ευθύνη ότι δεν αντιληφθήκαμε πονηρό σκοπό σε αυτές τις φωτογραφίες αλλά δεν ντρεπόμαστε για αυτό.
Εμείς αναδημοσιεύσαμε την ανάρτηση για την ουσία του θέματος. Αν κάποιος, με τα «δικά του μάτια», στις φωτογραφίες αυτές βλέπει τα παιδιά και όχι το σύνολο, αυτό αφορά τον ίδιο και τον ψυχισμό του. Κάπως έτσι λειτουργούν και αυτοί που είναι επικίνδυνοι για τα παιδιά. Η ανάλυση αυτών των φωτογραφιών είναι αρκετά χαμηλή ώστε να μην επιτρέπει να διακριθούν τα προσωπικά χαρακτηριστικά κάποιου παιδιού κάνοντας ζουμ ή κάτι άλλο, αλλά ικανή να επιτρέψει την συμμετοχή της ανώνυμης φιγούρας των παιδιών στο συνολικό θέμα της φωτογραφίας.
Προφανώς συμφωνούμε με την άποψη ότι οι πέντε πρώτες φωτογραφίες είναι όμορφες σαν θέμα, κυρίως αυτή με το σπιτάκι που είναι στην αρχή της ανάρτησης.
Αυτό που καταλάβαμε ότι ήθελε να πει η ανάρτηση είναι απλά αυτό που έλεγε το κείμενό της. Ότι είναι κρίμα και απαράδεκτο δίπλα στην ομορφιά των πρώτων φωτογραφιών, να επιτρέπουμε σαν κοινωνία την ασχήμια και τον κίνδυνο στο οποίο εκθέτουμε τα παιδιά δεχόμενοι εδώ και πολλά χρόνια την κατάσταση που φαίνεται στις τελευταίες. Η αναφορά δε δεν είναι καν «αντιπολιτευτική» κάποιου αρμόδιου αλλά έχει (ορθά και κατ’ εμάς) αυτοκριτική διάθεση.
Αυτό που φαίνεται στις τελευταίες φωτογραφίες για εμάς, είναι επικίνδυνα χαλάσματα από αυθαίρετες κατασκευές κατασκευασμένες μάλιστα σε δημόσιο χώρο. Ο χώρος μεταξύ της όψης του καταστήματος που βρίσκεται πίσω από τα χαλάσματα και του παρτεριού με το σκουριασμένο κάγκελο, είναι δημόσιος δρόμος ή δημόσιος πεζόδρομος (για λεπτομέρειες στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου). Το κατάστημα δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, άρα δεν έχει κάποια σύμβαση παραχώρησης από το Λιμενικό Ταμείο, άρα η περιοχή αυτή βρίσκεται πλήρως στην ευθύνη και δικαιοδοσία της Πολιτείας. Το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί που παραχωρούνται δικαιώματα για τραπεζοκαθίσματα στα μαγαζιά είναι μία άλλη υπόθεση για τα εν λειτουργία καταστήματα.
Αυτό που βρίσκεται πίσω από τα χαλάσματα, είναι ένα κτίριο που πριν πολλά χρόνια λειτουργούσε σαν κατάστημα. Αυτό που διασύρει το παρελθόν του δεν είναι η φωτογραφία άλλα η πραγματική κατάσταση στη οποία βρίσκεται. Σήμερα είναι εγκαταλειμμένο και με τα λίγα που γνωρίζουμε, οι ιδιοκτήτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών αν ένα παιδί μπει μέσα από την οικοδομική γραμμή στο κτίριο και χτυπήσει. Επίσης αν δεν κάνουμε λάθος, αν ένα παιδί χτυπήσει στα χαλάσματα στον δημόσιο χώρο, συνυπεύθυνη είναι και η Πολιτεία και ίσως αυτό να είναι μία καλή δικαιολογία για να κινητοποιηθεί και να καθαρίσει τον χώρο. Συνεχίζεται…

Καρτερία είπε...

Για τις προθέσεις του καταγγέλλοντος.
Το να χρησιμοποιείται πρώτος πληθυντικός στο «να φωτογραφίζεται τα παιδιά την ώρα που παίζουν εκτός από απαράδεκτο ηθικά, ....» δεν ταιριάζει λογικά με το «Αναδημοσιεύεται το απαράδεκτο χαζορεπορτάζ ενός χαζού...» στην επόμενη πρόταση.
Το ότι κάποιος κατάλαβε ότι η ανάρτησή μας θέλει να πει ότι το κατάστημα είναι εγκαταλελειμμένο, είναι δικαίωμά του. Η προσθήκη του δικού μας blog στην ανάρτηση δείχνει την καταστραμμένη πόρτα της χημικής τουαλέτας που αν δεν αποκατασταθεί γρήγορα θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή όλης της κατασκευής.

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΓΩ ΡΩΤΑΩ :

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗ Ή ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΡΟΣ ????

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΙΑΜΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΚΕΙ ???

Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ (ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ) ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ???

ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΗΕΥΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΗΜΙΓΥΜΝΕΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.
ΜΠΡΑΒΟ.Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΨΥΧΑΣΘΕΝΙΑ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ΤΗΣ.
ΜΗΠΩΣ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΗΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΑΙΤ?

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΠΟΥ «ΕΦΑΓΕ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ «ΚΑΡΤΕΡΙΑ» Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ
1. Όλα τα σχόλια στο «καρτερία» είναι γραμμένα από τον ίδιους ανθρώπους, λένε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια. Δηλαδή απ τους ίδιους τους διαχειριστές .
2. Κατηγορούν τον καταγγέλλοντα, στο ΒΗΜΑ της Ιτέας και όχι στο δικό τους, για «ανώνυμο» ενώ αυτοί που βρίζουν είναι επώνυμοι????
3. Βρίζουν έναν πολίτη με χυδαία και ανώνυμα λόγια (ενώ αυτός δεν βρίζει κανέναν).
4. Λένε ότι είναι σπασμένη πατερίτσα του παλαιοκομματισμού ( τι δουλειά έχει αυτό με το θέμα…. μονό αυτοί και τα απωθημένα τους ξέρουν). Μέχρι και ότι είναι παιδόφιλος φτάσανε να πουν (ενώ αυτοί δημοσιεύσανε φωτογραφίες με παιδάκια που παίζουν και αυτοί κατηγορούνται), λένε ότι ξέρουν ποιος η ποια είναι (σαΐνια) γράφουν γράφουν …… και προσπαθούν με βρισιές να αντιστρέψουν τα πράγματα.
ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΛΕΝΕ.
ΕΥΓΕ