Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

'' ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ '' ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...

"Κουτοπόνηρους ερασιτεχνισμούς" χαρακτηρίζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης τα ερωτηματολόγια που κυκλοφόρησαν στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου στο ΠΑΣΟΚ.
"Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να βαφτίζεται ...
πριν πολλούς μήνες ένα κομματικό συνέδριο συντακτικό και αντί για τεκμηριωμένες θέσεις προτάσεις και πολιτικές διαδικασίες να,προωθείται για συζήτηση στα μέλη του κινήματος ένα εισέλθει ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ δημοσκοπικης υφής", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook.
Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του 
"ΑΝΕΥΘΥΝΌΤΗΤΑ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ?
Σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει την κρισιμότητα του επερχόμενου συνεδρίου του κινήματος .
Σήμερα λίγες μέρες πριν,
το συνέδριο,η προεργασία και η επεξεργασία των προσυνεδριακών κειμένων που παρουσιάστηκαν, χωρίς την συμμετοχή κανενός σχεδόν από τα μέλη της ΚΟΕΣ ,αλλά και από την γραμματεία της (καμμιά απολύτως συνεδρίαση πολιτικών θεσμικών στελεχών δεν έγινε για τα περισσότερα απο τα κείμενα που παρουσιάστηκαν) προκαλεί θλίψη. Εκθέτουν όλους εκείνους που ανέλαβαν μόνοι τους την προετοιμασία των διαδικασιών .
Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να βαφτίζεται πριν πολλούς μήνες ένα κομματικό συνέδριο συντακτικό και αντί για τεκμηριωμένες θέσεις προτάσεις και πολιτικές διαδικασίες να, προωθείται για συζήτηση στα μέλη του κινήματος ένα εισέλθει ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ δημοσκοπικής υφής.
Τι συμβαίνει πραγματικά;
Είναι τόσο ανεπαρκές το επιτελείο και οι πολυπληθείς ομάδες σχεδιασμού που επελέγησαν που δεν κατάφεραν τόσο καιρό να διαμορφώσουν ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές κείμενο πολιτικών θέσεων και προτάσεων ;
Είναι μήπως μια κουτοπόνηρη τακτική να μην κατατεθούν κείμενα που θα εμφανίζουν με καθαρότητα της πολιτικές προθέσεις ,για την μετάλλαξη της πολιτικής του φυσιογνωμίας ;
Να μην αναφέρουν τελικά το βασικό αίτημα της πολιτικής μας ταυτότητας ,ποιους δηλαδή υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε, ποια είναι τα μέτωπα που πρέπει να συγκροτήσουμε απέναντι σε θύλακες που παράγουν αναποτελεσματικότητα και αναπαράγουν την αδικία σε βάρος των πολλών και των εύκολων στόχων .
Για να βρεθούν οι σύνεδροι μπροστά σε τετελεσμένα την τελευταία στιγμή;
Οποίο και από τα δυο να συμβαίνει είναι η υποτίμηση της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, και της νοημοσύνης εκατοντάδων χιλιάδων μελών και φίλων του κινήματος που με την προσφορά τους και τους αγώνες τους έδωσαν την δυνατότητα στο λαό μας και στην πατρίδα μας να ακολουθήσουν έναν περισσότερο δημοκρατικό και κοινωνικό δρόμο .
Μπορεί και πρέπει να υπάρχουν πολιτικές διάφορες και προτάσεις .
Δεν μπορούμε όμως ,δεν έχουμε το δικαίωμα να ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΈΣ ΔΙΑΔΡΟΜΈΣ θεσμών και προσώπων στο όνομα μιας πολιτικά αδιέξοδης απόπειρας ολοκληρωτικού ελέγχου του κινήματος. Έστω και την τελευταία στιγμή ΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ και ας κατατεθούν πολιτικές προτάσεις που να δίνουν απαντήσεις και ελπίδα.
Ας εγκαταλειφθούν διαδικαστικές μεθοδεύσεις και παιγνίδια για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου και ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που έχουμε απέναντι στην ιστορία και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ και της πατρίδας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: