Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ

Η 17χρονη Emily Bauer από το Τέξας λίγο έλειψε να πεθάνει, όταν αφού κάπνισε συνθετική μαριχουάνα την οποία είχε αγοράσει από ένα βενζινάδικο, έπαθε σειρά εγκεφαλικών.
Η οικογένειά της τώρα δημοσιοποιεί την ιστορία της ελπίζοντας ότι θα αυξηθεί η επαγρύπνηση για τους κινδύνους που διατρέχουν οι νέοι που δε διστάζουν να δοκιμάσουν τις βλαβερές αυτές ουσίες.
Η Emily υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, παράλυση ενώ έχασε και την όρασή της.
Το «ψεύτικο χόρτο» που είναι αλλιώς γνωστό και ως «Spice» ή «K2» είναι ένα φυτικό μίγμα που έχει περιλουστεί με χημικές ουσίες και το οποίο προκαλεί το ίδιο «αίσθημα» όπως η μαριχουάνα,
σύμφωνα με το National Institute on Drug Abuse.
Διαφημίζεται ως μια «νόμιμη εναλλακτική» της μαριχουάνας κι ενώ πολλές αμερικανικές πολιτείες το έχουν απαγορεύσει, οι κατασκευαστές του προϊόντος τροποποίησαν τα συστατικά και... επέστρεψε και πάλι στα ράφια.
Η Emily που δοκίμασε να καπνίσει την «ψεύτικη μαριχουάνα» με τους φίλους της τον περασμένο Δεκέμβρη, μέσα σε 15 λεπτά είχε αρχίσει να νιώθει έντονο πονοκέφαλο, ζητώντας επίμονα να ξαπλώσει.
«Έπαθε πολλά εγκεφαλικά, με αποτέλεσμα να μπει σε μια ψυχωτική κατάσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας δε μπορούσε να συγκρατήσει τα ούρα της, έπεφτε πάνω σε τοίχους, είχε παραισθήσεις και συμπεριφερόταν βίαια» είπε η αδερφή της στο CNN.
Τελικά οι φίλοι της κάλεσαν την αστυνομία για να τη συγκρατήσουν και να τη βάλουν στο ασθενοφόρο για να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου προσπάθησε να δαγκώσει τα κάγκελα και το ιατρικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: