Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Ένταση στις σχέσεις των πολιτικών αρχηγών. Έντονη δυσφορία για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και όχι μόνο εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς.
Φαίνεται πλέον ότι σε παρατεταμένη περίοδο έντασης έχουν εισέλθει οι σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων, με τον πρωθυπουργό να μην κρύβει τη δυσφορία του για τη στάση που έχει τηρήσει το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες, με τελευταίο «κρούσμα» την αντίδραση της Ιπποκράτους,
αλλά και της ΔΗΜΑΡ, χθες, στην προώθηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
«Τι είναι αυτό που, επιτέλους, θέλει το ΠΑΣΟΚ;», ήταν το ερώτημα που κυριαρχούσε χθες στο πρωθυπουργικό επιτελείο σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Μάλιστα από το Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν ότι «επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου είναι να ‘’κοντύνουν’’ τον Σαμαρά, με στόχο να κερδίσουν οι ίδιοι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα στο Μαξίμου, δεν περιορίζονται στο χθεσινό περιστατικό στη Βουλή, αλλά υπενθυμίζουν τις προσπάθειες του κ. Βενιζέλου να υποδείξει την κυβερνητική ατζέντα ή ακόμη και να επιβάλει τον χρόνο ανάληψης πρωτοβουλιών, που είναι προνόμιο του πρωθυπουργού, όπως ο ανασχηματισμός.

Η «μίνι ανταρσία» στη Βουλή, όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έθεσαν βέτο στην ταχεία έγκριση του νομοσχεδίου που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μοιάζει ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε στο άκουσμα όσων ελάμβαναν χώρα στην αίθουσα της Βουλής την ενόχλησή του, κυρίως για τη στάση του ΠΑΣΟΚ κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και τον προβληματισμό του για τις επιδιώξεις των κυβερνητικών του εταίρων.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τη χθεσινή άρνηση να συζητηθεί με επείγουσες διαδικασίες το νομοσχέδιο, στενοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά εξέφραζαν έκπληξη, δεδομένου ότι «αποτελεί νομοσχέδιο που έχει συμφωνηθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, ελαφρύνει σημαντική μερίδα πολιτών και αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης».

Ετσι, τα μέχρι πρότινος χαμηλών τόνων σχόλια του Μαξίμου, σχετικά με την ανάγκη, κυρίως, του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ευ. Βενιζέλου να εξασφαλίσουν πολιτικό ακροατήριο και ζωτικό κομματικό χώρο, μετατράπηκαν χθες σε εμφανή εκνευρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: