Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Σε κατάσταση διαρκούς εκνευρισμού βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με τις διαρροές και τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες περί μεταβατικού σχήματος, που θα αναλάβει να λειτουργήσει την ΕΡΤ, έως τη συγκρότηση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
«Αυτά δεν γίνονται, είναι προτάσεις που απορρίφθηκαν ήδη στη σύσκεψη των αρχηγών της Δευτέρας και το μόνο που κάνουν οι διακινητές τους, είναι να εκθέτουν τον ίδιο τον κ. Σαμαρά» διαμηνύουν από την Ιπποκράτους στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρόεδρος,
του ΠΑΣΟΚ φέρεται να αναμένει νέες προτάσεις από τον πρωθυπουργό για την επίλυση του προβλήματος, που να μην περιλαμβάνουν όμως τέτοιου είδους σκέψεις, οι οποίες βασίζονται εν ολίγοις στο σχέδιο-γέφυρα, που του είχε παρουσιάσει την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, αλλά απερρίφθη κατηγορηματικά.
Από το ΠΑΣΟΚ εκφράζουν επίσης την απορία τους για τις λεγόμενες «διευκρινίσεις» που έχουν δοθεί από πηγές του Συμβουλίου της Επικρατείας και σύμφωνα με τις οποίες ενισχύονται τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου για το μεταβατικό σχήμα. Ξεκαθαρίζουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα, αλλά και δεν αναγνωρίζουν τέτοιου είδους διαδικασίες λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Και πάντως, διαμηνύουν ότι, εάν είναι να προσέλθει στη σύσκεψη των αρχηγών της Τετάρτης ο κ. Σαμαράς, με αναμάσημα παλαιών προτάσεων, τότε ίσως να μην έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση.
Πάντως, μέσα σε αυτό το κλίμα, πολλά στελέχη, που δεν ταυτίζονται με τον κ. Βενιζέλο, πιέζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε άρση εμπιστοσύνης προς τον κ. Σαμαρά και να επιδιώξει τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης με άλλο πρωθυπουργό.
Είναι χαρακτηριστικό το οργισμένο σχόλιο, που εξέδωσε το βράδυ της Tρίτης το γραφείο Tύπου του ΠΑΣΟΚ και έχει ως εξής: Προσβάλλουν τη Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής  σταθερότητας όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια δήθεν  «συμμόρφωσης» στην προσωρινή διαταγή του pροέδρου του ΣτΕ για την άμεση επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα  είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης στη διαταγή του ΣτΕ. Το θέμα όμως είναι ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας. Όποιος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: