Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ

1.Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν «τραβάει», δεν μπορεί να κρατήσει το μαγαζί. 
2.Εκανε το ΠΑΣΟΚ, ΚΟΔΗΣΟ;   
3.Στα «όπλα» η ομάδα των 75
4.Αντι να απεμπλακεί από αυτή την κυβέρνηση, (μάλλον είναι αργά) έχει κατά νου, πώς να «κοντύνει» τον Παπανδρέου και νομίζει ότι έτσι κερδίζει. 
Αν η πρόσφατη δημοσκόπηση της Marc δεν είναι πειραγμένη, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές είναι πολύ πιθανόν να μείνουν εκτός Βουλής. Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ (4,8%), έβδομη η ΔΗΜΑΡ (4,0%)...
Εξαφανίζονται και δημοσκοπικά τα εξαπτέρυγα ...της συγκυβέρνησης (ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ) ...και προσπαθούν,
 να ισχυροποιήσουν το προφίλ του Σαμαρά ...ως καταλληλότερου από τον Τσίπρα ...και τσιμπάνε λίγο το ποσοστό της ΝΔ.
 Πάντως ούτος η άλλως ποσοστό μικρότερο από αυτό των περσινών εκλογών είναι αποτυχία και χρεώνετε στο Βενιζέλο.
Αν δεν συμφωνείς με τον Βενιζέλο νοιώθεις ότι είσαι εκεί, για να εξοντωθείς, για να βληθείς, για να απομονωθείς και για να εξαφανιστείς.                                                                                                                    Κάποιοι έκαναν εκεί την κλασική δουλειά που γίνεται στα μικρά κόμματα.                                                                                                                                Τα «καλά» δηλαδή του πάλαι ποτέ των ψετοεκσυγχρονιστών του Σημιτισμού επαναλαμβάνονται.                                                        
Οι πάντες, και στο πρόσφατο συνέδριο το έχουν πει ότι, η συμμετοχή σ΄ αυτή την κυβέρνηση, της φτώχιας και των πολύ σκληρότερων μνημονιακών μέτρων από την κυβέρνηση  Παπανδρέου μόνο δεινά μπορεί να φέρει για το ΠΑΣΟΚ.
Δεν αποτελεί όμως διέξοδο, η εμμονή στην ίδια πολιτική μέσα από το συνεχώς επαναλαμβανόμενο εκβιαστικό δίλημμα, για την «σωτηρία της χώρας», που τελικά ενισχύει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, βυθίζει την κοινωνία, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, οδηγεί στην ανακατανομή του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια, και τελικά κλονίζει, μέσα από τα αδιέξοδα που δημιουργεί, τους ίδιους του δημοκρατικούς θεσμούς.                                                                                                                                  Eκανε το ΠΑΣΟΚ ΚΟΔΗΣΟ.                                                                                                     Αυτά που η ιστορία γράφει για το ΠΑΣΟΚ του ’74, τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική της εποχής, δεν μπορεί να τα γνωρίζει ο Βενιζέλος, γιατί τότε ήταν ΚΟΔΗΣΟ…                                                                                       
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν «τραβάει». δεν μπορεί να κρατήσει το μαγαζί.
Κατάντησε χειροκροτητής του Σαμαρά και καταδότης για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.                                                                                  
Δεν διαχωρίζει τις θέσεις του κόμματος του σε τίποτα από τον Σαμαρά. Απεμπόλησε όλες τις θέσεις του πατριωτικού Πασοκ (Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες-Πολεμικές αποζημιώσεις-ΑΟΖ-Υφαλοκρηπίδα κλπ.)                                                                                                       
Αντί να ασχοληθεί με το ολέθριο «έργο» της κυβέρνησης και να υποβάλει προτάσεις, ασχολείται πως θα μικρύνει το ΠΑΣΟΚ.                                     
Δεν κατάλαβε τίποτα στο πρόσφατο συνέδριο όταν όλο το στάδιο όρθιο καταχειροκρότησε την είσοδο του κατασυκοφαντημένου και από τον Βενιζέλο, του  τέως πρόεδρου  Γ. Παπανδρέου.
Είναι γνωστή η συνεχόμενη διαρροή από κύκλους του Βενιζέλου, στοιχείων που αμφισβητούνται, εναντίον του Γ. Παπανδρέου.
Έφτασε στο σημείο να προσθέσει ένα μηδενικά στον λογαριασμό  για το ταξίδι του Παπανδρέου, μόνο και μόνο για να τον συκοφαντήσει, να τον  χαμηλώσει στα μάτια των απλών μελών.
Όλα αυτά βέβαια δείχνουν ανασφάλεια γιατί νοιώθει σώγαμπρος στο ΠΑΣΟΚ.                                                                                                                          Η αντίδραση για τις πρόσφατες διαρροές πάντως, ήρθε από τον πρώην γενικό διευθυντή του Κινήματος και υπεύθυνο για το κομματικό ταμείο Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος σε ανακοίνωσή του έσπευσε διακριτικά να αφήσει αιχμές κατά του κ. Βενιζέλου. Ο διοικητής του ΙΚΑ στάθηκε στον έλεγχο που κάνει στα κόμματα κάθε χρόνο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Βενιζέλος κατέφυγε στη λύση των ανεξάρτητων ελεγκτικών εταιρειών.
Στα «όπλα» η ομάδα των 75.
Ήδη, πάντως, η αντιπολίτευση εντός του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έκανε αισθητή την παρουσία της αλλά δείχνει έτοιμη για σκληρή παρασκηνιακή μάχη.
H περίφημη «ομάδα των 75» στελεχών που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου συμμετείχε σε συζήτηση που κράτησε πάνω από 6 ώρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Παντελής Οικονόμου, ο Γρηγόρης Νιώτης και ο Σήφης Βαλυράκης, ενώ συμμετείχαν συνολικά πάνω από 400 στελέχη. 
Το γεγονός πως πραγματοποιήθηκε ένα μήνα μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μιλά από μόνο του…​                                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: