Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«ΠΑΡΕΛΑΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΜΕ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 Η Μασσαλία Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Φωτογραφίες.
Μία μαυροντυμένη γυναίκα, όρθια πάνω σε ένα άλογο οδήγησε χιλιάδες πρόβατα μέσα από τη Μασσαλία, στη Γαλλία, στο πλαίσιο των εορτασμών για την ανάδειξη της περιοχής σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013. 
Η εντυπωσιακή «παρέλαση» τιτλοφορείται TransHumance, ονομασία που προέρχεται από την εποχιακή μετανάστευση των ανθρώπων μαζί με τα κοπάδια τους σε νέα βοσκοτόπια.
Η παρέλαση οργανώθηκε από την ομάδα ιππασίας «Theatre du Centaure» ενώ από το κέντρο της πόλης πέρασαν περισσότερα από 7000 ζώα.
Τουλάχιστον 150 βοσκοί,
χρησιμοποιώντας άλογα και σκυλιά, θα διασχίσουν τη Μασσαλία πριν καταλήξουν στις ακτές του Prado «σε ένα ποιητικό ταξίδι που γιορτάζει τη φύση».
Το ταξίδι που καλύπτει 600 χιλιόμετρα αρχίζει από δύο διαφορετικά σημεία και ενώνεται στην περιοχή Etang des Aulnes πριν την τελική πορεία προς τη Μασσαλία. Οι έφιππο θα συνοδεύονται από πεζοπόρους όλων των εθνικοτήτων.
Σε κάθε στάδιο του ταξιδιού οι κινήσεις των ζώων θα φωτογραφίζονται από αέρος. Οι εικόνες αυτές θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα μωσαϊκό των διαφορετικών τοπίων της Προβηγκίας.
Δείτε τις φωτογραφίες

















Δεν υπάρχουν σχόλια: