Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΓΑΛΑΞΙΔΙ - ΓΟΥΡΓΟΥΡΗΣ : «ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ»

«Δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον μου»
-Υποστηρίζει ότι πρόκειται για μεζονέτες και όχι πολυτελείς βίλες. – «Όταν μια εταιρεία αναλαμβάνει το κόστος ανέγερσης τεσσάρων κατοικιών να είστε σίγουροι ότι μπορεί πολύ εύκολα να αναλάβει ιδίοις εξόδοις το κόστος βελτίωσης οποιουδήποτε αγροτικού δρόμου».
ΣΣ.: Έγγραφη αίτηση του κ. Γουργουρή, που μαζί με άλλους τρεις ακόμη ζητούσε την επέκταση του Δημοτικού φωτισμού το 2011. –η απάντηση του δήμου φέρεται να ήταν αρνητική.
Ευθέως κατηγορεί την ΩτΦ ο κ. Νικόλαος Γουργουρής,
ότι κατασκεύασε δημοσιεύματα με στόχο να πλήξει το κύρος της συζύγου του και τονίζει ότι μια εταιρεία που κατασκευάζει τέσσερα σπίτια μπορεί εύκολα ν’ αναλάβει το κόστος συντήρησης ενός αγροτικού δρόμου.
Αναλυτικά η απάντηση του κ. Γουργουρή έχει ως εξής:
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ ΕΠΕ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΚΟΥΦΑ 32 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.106 73
Κ. Διευθυντά της Ώρα της Φωκίδας»
Επειδή τις τελευταίες ημέρες η εφημερίδα σας επιδίδεται σε μια άνευ όρων και ορίων δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της προσωπικότητας και ακεραιότητας μου με τίτλο «σκανδαλώδες έργο στο Γαλαξίδι», και που στη πραγματικότητα αφορά μικροεπέμβαση σε αγροτικό δρόμο, ο οποίος ευρίσκεται πλησίον των κατοικιών που κατασκευάζει η εταιρεία «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ ΕΠΕ», στην οποία είμαι μέτοχος και διαχειριστής σας δηλώνω τα εξής:
α. Ουδέποτε η εταιρεία ζήτησε γραπτώς ή προφορικώς από το Δήμο Δελφών να προβεί σε ενέργειες παρέμβασης ή βελτίωσης σε δρόμους ή δρομάκια στην περιοχή που δραστηριοποιείται.
β. η εταιρεία κατασκευάζει απλές παραθεριστικές κατοικίες «μεζονέτες», όπως δεκάδες άλλες που έχουν κατασκευασθεί και συνεχίζουν να κατασκευάζονται στη περιοχή αυτή του Γαλαξιδίου και όχι πολυτελείς βίλες, όπως δυσφημιστικά αναφέρεστε στα δημοσιεύματα σας.
γ. ο Δήμος Δελφών δεν προέβη σε καμία επέκταση το δικτύου ύδρευσης, όπως ψευδώς και ανακριβώς αναφέρεστε, προκειμένου να υδροδοτήσει τις κατοικίες που κατασκευάζει η εταιρεία στην οποία συμμετέχω. Το δίκτυο αυτό κατασκευάσθηκε το 2007, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και διήλθε από τότε οικόπεδο-χωράφι μου προκειμένου να υδροδοτήσει άλλες ιδιοκτησίες. Ο εργασίες της εταιρείας που μετέχω για τη ανέγερση των κατοικιών ξεκίνησε το 2010!!!
δ. όταν μια εταιρεία αναλαμβάνει το κόστος ανέγερσης τεσσάρων κατοικιών να είστε σίγουροι ότι μπορεί πολύ εύκολα να αναλάβει ιδίοις εξόδοις το κόστος βελτίωσης οποιουδήποτε αγροτικού δρόμου και να αναφερθεί στο Δήμο για τη χορήγηση της σχετικής άδειας.
ε. μέσα από τους υπαινιγμούς σας περί πολυτελών – όπως αναφέρεστε - βιλών!!! αντιλαμβάνομαι ότι αναρωτιέστε για την προέλευση των χρημάτων. Μάθετε λοιπόν ότι η χρηματοδότηση της εν λόγω επένδυσης προέρχεται από το εξωτερικό, επενδυτής της οποίας είναι, επιχειρηματίας - στενός συγγενής μου. Η επένδυση αυτή έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει εργασία σε συμπολίτες μου, που δραστηριοποιούνται στον οικοδομικό και κατασκευαστικό κλάδο.
Από τα προαναφερόμενα είναι φανερό ότι τα δημοσιεύματα σας βρίθουν ανακριβών και ψευδών στοιχείων και στοχεύουν στο να πλήξουν το κύρος της συζύγου μου, η οποία ουδεμία εταιρική ή μετοχική σχέση έχει με την εταιρεία «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ ΕΠΕ», στην οποία είμαι διαχειριστής και μέτοχος. Υπαινίσσεστε δήθεν προνομιακή μεταχείριση, από τις Υπηρεσίες του Δήμου, λόγω της ιδιότητας της συζύγου μου ως Αντιδημάρχου, με αρμοδιότητες, οι οποίες όμως που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν επεμβάσεις σε θέματα οδοποιίας.
Τους λόγους για τους οποίους κατασκευάσατε τα συνεχή ψευδή, δυσφημιστικά και κακόβουλα δημοσιεύματα σας μόνον εσείς τους γνωρίζετε και προκαλεί πραγματική αγανάκτηση η συνεχής διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων από ένα μέσο ενημέρωσης που οφείλει να πληροφορεί και όχι να παραπληροφορεί.
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να δημοσιεύσετε, σε αντίστοιχη θέση της εφημερίδας σας με τα σχετικά προηγούμενα δημοσιεύματα σας, την επιστολή μας προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η αλήθεια των γεγονότων στις πραγματικές της διαστάσεις.
Τέλος, θα ήταν στοιχειωδώς δεοντολογικό να αφήσετε τους αναγνώστες να κρίνουν το δημοσίευμα μας αντί να προσπαθείτε με μακρά εισαγωγικά σημειώματα, πρακτική που ξέρετε να ακολουθείτε, να τον προϊδεάσετε θεωρώντας ότι χωρίς τις κατευθύνσεις σας ο αναγνώστης δεν έχει την κρίση να αντιληφθεί τι διαβάζει!
Για την εταιρεία «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ ΕΠΕ»
Ο διαχειριστής σύμφωνα με το νόμο Νικόλαος Ευθ. Γουργουρής

Σημείωμα Σύνταξης
Είναι προφανές ότι ο κ. Γουργουρής προσπαθεί να αποδώσει το θέμα σε «προσωπικές διαφορές» που σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχουν, καθώς τα αμπελοχώραφα μας είναι μοιρασμένα.
Δεν ξέρουμε τι τον κάνει να πιστεύει και να θέλει να πείσει ότι η ΩτΦ προσπαθεί να πλήξει το κύρος της κ. Γουργουρή, αφού κανένας από εμάς εδώ δεν ενδιαφέρεται να αναμειχθεί με τα κοινά και πολύ περισσότερο να χηρέψει η θέση αντιδημάρχου Γαλαξιδίου για να την καταλάβουμε.
Ακολουθώντας την τακτική του αποπροσανατολισμού, προσφιλή τακτική των πολιτικών προσώπων αυτού του τόπου που γνώρισε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ’50, προσπαθεί να πείσει ότι ήταν τυχαίο γεγονός να στρωθεί ολοκληρωτικά και πρώτος μόνο ένας δρόμος, που συμπτωματικά σταματά στην είσοδο των οικιών. Επίσης, προσπαθεί να πείσει ότι δεν αποτελεί θέμα, ότι παρέκαμψαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Επιπλέον, και αυτό είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο, προσπαθεί να πείσει ότι δεν έγινε και τίποτα που κάποιοι αποφάσισαν να ρίξουν στο συγκεκριμένο αγροτικό δρόμο το υλικό που είχε συμφωνηθεί να πάει στην ΕΣΤΙΑ. Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι ο καθένας ζει και δρα σύμφωνα με το δικό του αξιακό σύστημα και βάσει αυτού αντιλαμβάνεται την ηθική.
Δεν θα μπούμε στη διαδικασία συζήτησης, διότι θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση, έστω και σαν συμβολισμό, ήταν προκλητική.
Να διευκρινίσουμε δε, ότι το θέμα της ύδρευσης που θίγει, είναι γεγονός ότι οφειλόταν σε λάθος πληροφόρηση, την οποία αποκαταστήσαμε στο φύλλο της Τρίτης, αμέσως μετά την πληροφορία ότι η ύδρευση είχε επεκταθεί πριν αρκετά χρόνια. Αυτό και μόνο δείχνει ότι δε λειτουργούμε με εμπάθειες, ούτε και έχουμε λόγο να πλήξουμε το κύρος κανενός.
Υποστηρίζει δε ότι μπορούσε να προχωρήσει με ίδιους πόρους την συντήρηση – όπως την αποκαλεί του αγροτικού δρόμου και προφανώς είναι έτσι και εμείς αυτό ισχυριζόμασταν από την αρχή. Ωστόσο, θα ήταν χρήσιμο να μας πει, αν όντως στις 8/4/2011 κατατέθηκε ή όχι αίτηση χειρόγραφη στη Δημοτική Ενότητα Γαλαξιδίου, όπου μαζί με άλλους τρεις ιδιοκτήτες ζήτησε την επέκταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, τον οποίο επίσης θα μπορούσε η εταιρεία να αναλά- βει «ιδίοις εξόδοις». Να τονίσουμε δε ότι τότε ο Δήμος Δελφών ήταν σε τραγική οικονομική κατάσταση, ενώ ακόμη χειρότερα η Δημοτική Ενότητα Γαλαξιδίου είχε πολλές ανοικτές υποχρεώσεις και έμεινε χωρίς τεχνικό πρόγραμμα. Μάλι- στα, πληροφορίες φέρουν τους αρμοδίους να είχαν δώσει αρνητική απάντηση στο αίτημα, ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν τεχνικό πρόγραμμα.
Τέλος, λυπούμεθα πολύ που δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσου- με τον κ. Γουργουρή και να μην βάλουμε δικό μας σημείωμα, αλλά συνηθίζεται στις Δημοκρατίες να υπάρχει ο «λόγος», να υπάρχει και ο «αντίλογος»
Τέλος, ευχαριστούμε τον κ. Γουργουρή για τα μαθήματα δεοντολογίας και υποσχόμεθα να τον έχουμε υπόψη όταν η ΕΣΗΕΑ θα αποφασίσει να γράψει νέο κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


Για την Ώρα της Φωκίδας
Η εκδότρια

Γιώτα Γιαννούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: