Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΑΡΓΑ, ΜΑ ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ !...

O Παπανδρέου σταθερά μέρα με τη μέρα, δικαιώνεται, για μερικούς ίσως με αργούς ρυθμούς, γι άλλους γρηγορότερα από όσο υπολόγιζαν. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η υπομονή.
 Δεν είναι λίγοι αυτοί που σήμερα έχουν την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να επιστρέψει στην ηγεσία του κόμματος, καθώς η παράταξη βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης με τη νέα της ηγεσία να μην έχει σχέδιο και να λειτουργεί σαν να βρίσκεται σε προηγούμενες δεκαετίες.
Όμως, όσο και να μας πίκρανε σε ανθρώπινο αλλά και πολιτικό επίπεδο ο τρόπος που η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ αλλά και μέρος στελεχών από το ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρθηκαν στον Γιώργο Παπανδρέου,
όσο και να αναζητούμε μια πολιτική ,,εκδίκηση,, στην αδικία που συντελέστηκε, οφείλουμε με ψυχραιμία να δούμε δυο - τρία θέματα που είναι σημαντικά.

Πρώτον: Η κατάσταση σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του Νοεμβρίου και καθημερινά ο Γ. Παπανδρέου δικαιώνεται. Με αργό ρυθμό, αλλά σταθερά δικαιώνεται. Μετά το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας και την πρόταση της Μέρκελ για δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο μύθος για λάθος κίνηση, όπως τα ελληνικά ΜΜΕ (Πρετεντέρηδες) ήθελαν να το παρουσιάσουν, ανατράπηκε. Τα ευρωομόλογα, ο φόρος σε χρηματοοικονομικά κέρδη, οι προτάσεις του καθημερινά κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος υποστηρικτών. Οι δήθεν λαϊκές συγκεντρώσεις αγανακτισμένων δεν υπάρχουν πια, ως δια μαγείας, αποδεικνύοντας έτσι ότι ήταν περισσότερο οργανωμένες και κατευθυνόμενες παρά αυθόρμητες πράξεις λαϊκού ξεσηκωμού. Τα iphone που κρατούσαν οι ,,αγανακτισμένοι,, στην πλατεία συντάγματος βγάζουν μάλλον, αλλού φωτογραφίες .
Η προσφυγή των άλλων χωρών στον μηχανισμό στήριξης, και ιδιαίτερα της Κύπρου ακύρωσαν και τον μύθο ότι υπήρχαν άλλοι τρόποι δανείων όπως από τη Ρωσία και Κίνα. Τέλος, για να επικεντρώσουμε στα καυτά θέματα, το ζήτημα της διεκδίκησης καλύτερων όρων. Αν έχει κανείς τη δυνατότητα να εξετάσει με πόσα δανείζεται σήμερα η Ισπανία θα συνειδητοποιήσει για το τι συζητάμε.
Δεύτερον: Εσωτερικά στο ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε μια οργανωμένη ομάδα ενάντια στον Γ.Παπανδρέου από το 2004, ομάδα που αποκαλούσε τον εαυτό της ,,εκσυγχρονιστές,, (αυτό το ονομάζουμε, και διαφορετικά, κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας). Αυτή η ομάδα μαζί με τον εκφοβισμό που είχε προκαλέσει η οργανωμένη επίθεση κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή στους πολιτικούς, και σε συνδυασμό με την επίθεση των συμφερόντων μέσα από τα ΜΜΕ πίεζε σε μια αλλαγή ηγεσίας. Αυτή η αλλαγή ήρθε. Σήμερα, ο Παπανδρέου δεν μπορεί να υπονομεύσει τις διαδικασίες του κόμματος και μετά την εκλογή νέου Προέδρου, να εμφανιστεί ως ένας ,,ανέντιμος,, παίκτης στη σκακιέρα.

Τρίτον και το πιο σημαντικό. Το ζητούμενο δεν είναι ο Γ. Παπανδρέου ως πρόσωπο. Το ζητούμενο είναι, πως συντονιζόμαστε, αγωνιζόμαστε για όλα αυτά, τις αξίες και τις αρχές, που ο ίδιος πιστεύει και ήταν όλα όσα μας έκαναν κι εμάς να πιστέψουμε ότι αξίζει η προσπάθεια να συνταχθούμε μαζί. Μια γενική και αόριστη αναφορά στο όνομά του κινδυνεύει να μειώσει την αξία των πολιτικών και των θέσεων του Γιώργου Παπανδρέου. 



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

REEEEE PATE KALA???????

Ανώνυμος είπε...

Τρία τινά μπορούν να συμβαίνουν:
1ο: Ή είστε πολύ μπουκομένος-οι
2ο: Ή είστε πολύ μαλάκας-ες
3ο: Ή είστε και τα δύο μαζί

σσ. Δέν με απασχολεί εαν θα εγκριθεί ή όχι το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

μολις στριμωξουν τον παπακωνσταντινου λιγο ακομα,θα αρχισει να ξερναει τις ευθυνες του γιωργου για την λιστα λαγκαρντ.και τοτε τρεχατε ποδαρακια μου...

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΣΟΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΛΗΤΑ ΚΟΙΝΩΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ! ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ? ΜΟΥΓΚΑ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ? ΜΟΥΓΚΑ! ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ? ΜΟΥΓΚΑ ! ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΛΥΠΟΘΥΜΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ? ΜΟΥΓΚΑ ! ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΗΤΙΑΝΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΠΟΛΥΠΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΝΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ? ΜΟΥΓΚΑ ! ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΟΝΟΜΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ? ΜΟΥΓΚΑ! ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΚΟΝΟΜΙΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ? ΜΟΥΓΚΑ ! ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ? ΜΟΥΓΚΑ !!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΓΚΑ !!! Ε ΜΟΥΓΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ! Μ Ο Υ Γ Κ Α !!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΛΑΚ ΧΙΟΥΜΟΡ.ΤΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΗΓΜΕΝΑ Η ΣΤΑ ΔΙΝ ΟΥΝΕ,ΠΡΟΣΕΧΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΠΟΣΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΗΡΑΝΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΙ??? ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ? ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ! ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΒΛΗΤΑ ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΛΗΓΜΕΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ !!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΟ ΜΑΣΕΣ . ΕΤΣΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣΕΣ ΜΑΣΕΣ ΜΑΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΙΖΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ! ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΟΣΩΤΗΡΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΤΖΕΦΡΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ !!!