Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

O ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ…(ΒΙΝΤΕΟ)

Η κοινωνική προσφορά της ΕΡΤ…
«Η ΕΡΤ είχε 8 ολόκληρους μήνες να δώσει βήμα ζωντανά σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Για την…
ακρίβεια είχε προβάλει για 12 ολόκληρα λεπτά (!) τον συναγωνιστή Κασιδιάρη σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης» γράφει χθες στην ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Είχε προηγηθεί στο τέλος Μαΐου η επίθεση στην Έλλη Στάη , η οποία τόλμησε να πει on air αυτό που λένε όσοι δεν θέλουν την Χ.Α στο κοινοβούλιο: «H Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστική».  Η Στάη δέχτηκε έναν οχετό κακοήθειας από την Χ.Α επειδή είπε το αυτονόητο.
Η κρατική τηλεόραση ήταν ίσως το μοναδικό κανάλι,
που αρνήθηκε να παίξει το παιχνιδάκι με την Χ.Α. Αυτό το παιχνιδάκι της ιδιωτικής τηλεόρασης  που έχει κάνει αναγνωρίσιμους κάτι τύπους που αν εξαιρέσεις την τσάμπα μαγκιά που αναπτύσσεται μέσα στην ασφάλεια της οργάνωσης τους αποτελούν την κατώτατη βαθμίδα της ανθρώπινης ύπαρξης: Ρατσιστές με την βούλα. Είδαμε από τα μέλη της οργάνωσης με την βοήθεια της ιδιωτικής tv: Χαστούκια, βρισιές, Τζωρτζέλες να τους ρωτάνε για «το πώς μπορούν και αντεπεξέρχονται σε όλη αυτή την διασημότητα», είδαμε παρουσιαστές να καλούν μόνο τα μέλη της οργάνωσης, είδαμε την σοβαροφάνεια μορφωμένων δημοσιογράφων νέας γενιάς να δίνουν βήμα στον Αρχηγό τους, είδαμε το σκυλολόι της παραλιακής να υπερασπίζεται από τα μικρόφωνα της ιδιωτικής τηλεόρασης την οργάνωση και ακούμε συνέχεια την ίδια χαζομάρα που τσουβαλιάζει τα πάντα: Τα άκρα και τα άκρα και τα άκρα. Πότε θα ξυπνήσουν μερικοί που δεν θέλουν την Χ.Α αλλά εξακολουθούν να πιπιλάνε την ίδια μπαρούφα. Άλλη μια φορά: O νεοναζισμός πρέπει να βγει εκτός Βουλής. Και αυτό θα γίνει μόνο αν οι ανίδεοι σταματήσουν να τους ψηφίζουν και μόνο αν η ιδιωτική τηλεόραση σταματήσει να ρίχνει νερό στο μύλο του νεοναζισμού.  
Σε όλο αυτό η κρατική τηλεόραση κράτησε την καλύτερη στάση. Τους απέκλεισε. Τι μπορεί να έχεις να πεις με ένα νεοναζιστή; Μπορείς να κάνεις πολιτικό διάλογο με ένα τύπο που αρνείται το Ολοκαύτωμα; Τι ακριβώς να συζητήσεις με τύπους που μπουκάρουν σε νοσοκομεία για να κάνουν έλεγχο ιθαγένειας; Τι επιχειρήματα να έχει ένα τύπος που κλωτσάει και χαστουκίζει γυναίκες;  
Επίλογος. Η νέα κρατική τηλεόραση πρέπει να κρατήσει ανάλογη στάση απέναντι στην οργάνωση όπως έκανε η ΕΡΤ. Αναμένουμε.

BONUS: 7 λεπτά ιδιωτικής πρωτοβουλίας
ΠηγήNonews-NEWS   

Δεν υπάρχουν σχόλια: